FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sl. Brod: otvoren Centar za biotehnološka istraživanja i razvoj

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 22. studenog 2013. (Hina) - Centar za biotehnološka istraživanja i razvoj otvoren je danas na prostoru srednje škole Matija Antun Reljković u Slavonskom Brodu u kojoj se obrazuju učenici za poljoprivredna zvanja.

Centar, vrijedan 1,5 milijuna eura, sufinanciran od Europske unije, otvorili su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Uz srednju školu M. A. Reljković na projektu su kao partneri radili CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, zagrebački Agronomski fakultet i Poljoprivredno savjetodavna služba.

Centar će, kako je istaknuto, osigurati potporu velikom broju malih i srednjih poduzetnika koji posluju u poljoprivredi. Ciljevi Centra su postati vodeća tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih presadnica modernim tehnologijama, unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju u regiji, razviti savjetodavnu komponentu poslovanja kroz pružanje savjetodavnih i edukativnih usluga te stvoriti nove poslovne prilike poduzetnicima u poljoprivredi.

Centar je jedan u nizu projekata koje u cilju podizanja standarda obrazovanja realizira srednja škola M.A. Reljković, rekao je ravnatelj te škole Vlado Prskalo Reljković zahvaljujući svima koji su dali svoj doprinos u protekle tri godine koliko je prošlo od začetka ideje do otvaranja Centra.

Centar je ono što treba hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima i mladim znanstvenicima, rekao je ministar Jakovina dodajući kako je ta srednja škola primjer drugima ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Ovakvi centri, osim svoje istraživačke funkcije puno su važniji u dijelu edukacije, kazao je Jakovina čestitajući školi na brojnim uspjesima i pozitivnoj transformaciji u proteklih 20 godina.

(Hina) xmvrk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙