FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matković apelirao na Ministarstvo uprave da donese rješenje tko je predsjednik HSP-a

Autor: aspa
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Josip Matković, koji je na izvanrednom saboru 21. rujna u Osijeku izabran za predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP), apelirao je danas na Ministarstvo uprave da što prije donese rješenje tko je novi predsjednik HSP-a jer se u tom ministarstvu vodi upravni spor s dosadašnjim predsjednikom HSP-a Danielom Srbom koji tvrdi da je legalno izabran isti dan na paralelnom saboru te stranke u Sisku.

Uvjeren da će ministarstvo u svom rješenju njega potvrditi za legalnog predsjednika stranke, Matković je na konferenciji za novinare rekao da je, dok ministarstvo ne donese rješenje, u registru još upisan Daniel Srb. Za njega Matković tvrdi da upravlja stranačkom blagajnom na, kako tvrdi, sumnjive načine i raznim potezima, poput otkazivanja stranačkih prostorija u nekim gradovima i općinama, šteti stranci.

Kao stranka u postupku imamo pravo na uvid u dokumentaciju koju je Srb dostavio ministarstvu i u njoj smo našli mnogo grešaka i falsifikata, ustvrdio je Matković.

On je pozvao građane, članove i simpatizere da se odazovu na referendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednici muškarca i žene te da zaokruže na listiću "za".

Također ih je pozvao da podrže potpisivanje inicijative Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za referendum o ustavnom položaju manjina i njihovom pravu na dvojezičnost.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić dao je potporu nogometašu Josipu Šimuniću, koji je nakon utakmice Hrvatska - Island zajedno s publikom skandirao ustaški pozdrav "Za dom spremni". Rekao je da je Šimunić izložen medijskom linču jer je "pozdravljao starim hrvatskim pozdravom koji je možda netko i okaljao ali da su pod tim sloganom u domovinskom ratu krvarili i ginuli dragovoljci HOS-a i tada, istaknuo je, "to nikome nije smetalo".

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙