FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 22. studenoga

Autor: aspa
ZAGREB, 21. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 22. studenoga.

ZAGREB - Nastavak 10. te sjednice Hrvatskog sabora. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Okrugli stol u organizaciji HDZ-ove zastupnice u Europskom parlamentu, Zdravke Bušić na temu "Hrvatski sukob s Europskom unijom i iskustva drugih zemalja članica". Na skupu će govoriti Tihomir Cipek, Oliver Dreute, pravni savjetnik Europske pučke stranke te Ivana Petrović, urednica vanjskopolitičke redakcije Nove TV (11 sati, prostori Matice Hrvatske, Matičina 2).

ZAGREB - Ministarstvo socijalne politike i mladih i ADOPTA - Udruga za potporu organiziraju 2. konferenciju o posvojenju "Dijete u središtu posvojenja", koju će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Glavne teme konferencije bit će modeli koji stavljaju dijete u središte procesa posvojenja, mehanizmi kojima društvo, institucije i posvojitelji mogu pomoći u tom procesu, pristupi koji poboljšavaju uspješnost posvojenja u kontekstu reforme sustava posvojenja u Hrvatskoj, važnost identiteta posvojenog djeteta te unapređenje procesa posvojenja u Hrvatskoj. Na konferenciji će se predstaviti i pilot-istraživanje potreba posvojiteljskih obitelji te će obuhvatit niz predavanja domaćih i međunarodnih stručnjaka, okruglih stolova te praktičnih radionica (9 sati, Hotel Four Points by Sheraton Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

SPLIT - Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) organizira sastanak Upravnog odbora na ministarskoj razini. (9 sati, hotel "Le Meridien Lav "). Sastanku će nazočiti ministar uprave Republike Hrvatske Arsen Bauk, ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak, direktor IPA strategije i regionalne suradnje Direkcije unutar Europske komisije Gerhard Schumann - Hitzler, visoko rangirani službenici iz Albanije, Makedonije, Crne Gore i Srbije, veleposlanici i predstavnici Europske unije. Cilj sastanka je procjena rezultata reforme javne uprave (PAR) i EU integracija regije. Iz Ministarstva uprave navode kako ovaj skup postavlja platformu na kojoj se ministri zaduženi za reformu javne uprave i procesa europskih integracija sastaju jednom godišnje. Ovogodišnji predsjedatelj ReSPA-om je Hrvatska, a na kraju sastanka ministar Bauk će prenijeti dužnost predsjedavajućeg državnom tajniku makedonskog Ministarstva za informacijsku tehnologiju i upravu, Jahiju Jahiuju, čime će Makedonija preuzeti predsjedanje ReSPA-om u 2014. godini.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava (HSP) na kojoj će se govotiti o stajalištu HSP-a vezano za referendumsko pitanje o ustavnoj definiciji braka, te o Rješenju o upisu u registar novoizabranog vodstva stranke. (11 sati, prostorije HSP-a, Žerjavićeva 10/I).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Čurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙