FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati najavili prosvjed zbog otpuštanja u Hrvatskoj pošti

Autor: tdel
ZAGREB, 19. studenog 2013. (Hina) - Hrvatski sindikat pošte (HSP) i Republički sindikat radnika Hrvatske (RSRH) najavili su za četvrtak, 21. studenog, prosvjed na Markovu trgu protiv otpuštanja 270 radnika Hrvatske pošte.

Sindikalci ističu da će prosvjedovati kako zbog nedavnog proglašenja viškom 270 radnika, tako i zbog nemarnog odnosa Vlade prema Hrvatskoj pošti, kojoj je stopostotni vlasnik.

Ističući kako je posljednjih godina iz Pošte kroz proces zbrinjavanja viška radnika otišlo gotovo 3.000 ljudi, sindikati upozoravaju da je nova Uprava tehnološkim viškom proglasila i 270 radnika koji ne žele otići iz tvrtke.

HSP i RSRH protive se načinu na koji je Uprava HP-a utvrdila kriterije za otkaze, bez uzimanja u obzir činjenice da u kompaniji još uvijek ima radnika koji se, istrošeni godinama predanog rada, nebi protivili zbrinjavanju.

Umjesto da je te radnike najprije zbrinuo, poslodavac je na nepromišljen i gotovo bešćutan način, bez socijalnih partnera, pod geslom "jednakih kriterija za sve" odlučio tko će ostati, a tko neće u sustavu, upozoravaju sindikalci.

Naglašavajući da će poduzeti sve pravne mogućnosti kako bi zaštitili radnike i njihova prava, HSP i RSRH najavljuju dugotrajne sindikalne akcije i prosvjedne aktivnosti kako bi Upravu Pošte primorali da sa socijalnim partnerima nađe rješenje kojim će se izbjeći takav način otpuštanja radnika, dosad neviđen u Hrvatskoj pošti.

(Hina) pp/xtdel ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙