FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: spuc
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Zaklada glumca Leonarda DiCapria dala je tri milijuna dolara Svjetskom fondu za zaštitu prirode, WWF-u, kako bi mu pomogla da u Nepalu poveća broj tigrova. WWF je u četvrtak priopćio da će novac Leonarda di Capria, 39-ogodišnje glumačke zvijezde, biti iskorišten za inicijativu kojom bi se u Nepalu do 2022. - sljedeće kineske godine tigra - broj jedinki udvostručio. "Njegova zaklada zaista teži realnim rezultatima, djeluje na licu mjesta i pomaže lokalnim zajednicama", rekao je Carter Roberts, predsjednik i direktor WWF-a u priopćenju. Broj nepalskih tigrova smanjuje se kroz godine, a glumac kaže da je današnjih 3.200 tigrova koliko ih ukupno ima u svijetu u opasnosti zbog uništavanja staništa i ilegalnog lova. Njegova zaklada već je pomogla da se u nepalskom nacionalnom parku Terai Bardia poveća broj tigrova s 18 na 50.

WASHINGTON - Ogromni teretni zrakoplov, koji je u srijedu promašio 'pravi' aerodrom i kasno navečer sletio u pogrešnu zračnu luku u Wichiti u Kansasu - onu koja ne prima takve "zvijeri" od zrakoplova - poletio je u četvrtak s puno kraće piste nego što mu obično treba, prenose lokalni mediji. Zrakoplov, koji je u srijedu poletio iz newyorške međunarodne zračne luke John F. Kennedy i trebao je sletjeti u zrakoplovnu bazu McConnell, promašio je oznake za otprilike 19 kilometara. Umjesto da je sletio na vojni aerodrom na jugoistočnoj strani Wichite, on se spustio u puno manju zračnu luku James Jabara na sjeveroistočnoj strani koja nema kontrolni toranj i ne prima jumbo jet. Dreamlifteru kad je sasvim pun treba pista od 2,8 kilometara, a pista u zračnoj luci u koju je sletio dugačka je 1,8 kilometara. Zrakoplov je nekoliko minuta nakon polijetanja uspješno sletio ali ovaj puta na svoje pravo odredište - vojnu bazu McConnell.

LONDON - Skupina Monty Python objavila je u četvrtak da će 1. srpnja 2014. u londonskoj Areni O2 održati "jedinstveni show", što će biti prvo okupljanje legendarnih britanskih komičara nakon više od trideset godina, prenijeli su britanski mediji. Petorica živućih članova skupine, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin i Terry Jones, okupit će se na sceni prvi puta od 1983. kad su zajedno dovršili svoj posljednji projekt - film "Smisao života Montyja Pythona". Idle je na konferenciji za tisak u Londonu najavio da publika u Areni O2 može očekivati "humor, patetiku, glazbu, i malu dozu staromodnog seksa", prenosi AFP. Ulaznice za show naći će se u prodaji od 25. studenoga i očekuje se da će biti brzo razgrabljene. Na pitanje o cijeni ulaznica, Cleese je odgovorio da će ona biti niska. "Cijena će biti između 26 i 95 funta (31 i 114 eura), što je 300 funta niže od cijena ulaznica za Rolling Stonese", rekao je Cleese. On je dodao da će "biti novih stvari u showu". "Ljudi žele vidjeti stvari s kojima smo nekada imali uspjeha, ali mi ne želimo nastupiti na predvidljiv način", rekao je Cleese.

NEW YORK - Medijski magnat Rupert Murdoch i njegova supruga Wendi Deng Murdoch sporazumjeli su se na sudu u New Yorku da će okončati svoj 14-godišnji brak. "Drago mi je da ste uspjeli mirno riješiti to pitanje", rekla je sutkinja Ellen Gesmer nakon kratke rasprave. Ključni detalji sporazuma o razvodu braka nisu objavljeni, ali izvori bliski paru navode da će Deng zadržati njihovu kuću u Pekingu, kao i stan na Petoj aveniji na Manhattanu koji je 2004. kupljen za tada rekordnih 44 milijuna dolara. Predsjednik News Corpa i 21th Century Foxa Murdoch (82) zatražio je u lipnju razvod od Deng (44), navodeći da je njihov brak nepovratno narušen. Premda razvod još nije formaliziran, rasprava pred sudom u New Yorku bila je ključni korak u tom smjeru. Analitičari navode da razvod neće imati nikakva utjecaja na upravljanje News Corpom i 21th Century Foxom.

LOS ANGELES - Treći studijski album Lady Gage ARTPOP došao je na vrh Billboardove ljestvice 200 najboljih albuma, objavljeno je u četvrtak. Nakon tri mjeseca najave singlovima Applause i Do What U Want, i album je sjeo na vrh te ljestvice s prodanih 258 tisuća primjeraka u prvome tjednu. Po Billboardovu priopćenju, 57 posto prodaje odnosi se na digitalno skidanje albuma. To je Lady Gagi drugi album na vrhu te američke top-liste. Album "Born This Way" bio je na toj poziciji 2011., a u prvome je tjednu prodan u 1,1 milijun primjeraka, jer ga je i Amazon.com online nudio po 99 centa. Lady Gaga ipak nije nadmašila najbolji prvi tjedan koji je ostvario Justin Timberlake albumom The 20/20 Experience, prodanim u ožujku u 968 tisuća primjeraka.

DŽAKARTA - Indonezijski znanstvenici objavili su u četvrtak da su na dnu mora nedaleko od otoka Jave pronašli olupinu njemačke podmornice potonule tijekom Drugog svjetskog rata. Olupina s namanje 17 kostura, pronađena je nakon informacija lokalnih ronioca. Nakon prve analize i otkrića podmornice obilježene kukastim križem, istražitelji Nacionalnog arheološkog centra Indonezije su preuzeli olupinu za koju vjeruju da se radi o podmornici U-168 od koje su tijekom Drugog svjetskog rata strahovali saveznici. Podmornicu je torpedirala druga podmornica. "Prvi puta smo otkrili stranu podmornicu u našim vodama", rekao je Bambang Budi Utomo koji vodi ekipu istražitelja. "Radi se o izvanrednom otkriću koje će pružiti korisne informacije o onome što se zbivalo u moru Jave tijekom Drugog svjetskog rata", ocijenio je. Indoneziju, tada nizozemsku koloniju, okupirao je Japan i tamo se se vodili sukobi saveznika i sila osovine.

LOS ANGELES - Američki sudac odredio je u srijedu raperu Chrisu Brownu tromjesečnu terapiju radi odvikavanja od droge i stjecanja samokontrole, nekoliko dana pošto je izbačen iz jedne rehabilitacijske ustanove. Dvadesetčetverogodišnji mladić koji je još pod uvjetnom kaznom zbog toga što je 2009. pretukao svoju tadašnju djevojku, pjevačicu Rihannu, osuđen je i na društveno koristan rad u trajanju od 24 sata i bit će podvrgavan provjeri na alkohol i droge. Raper je prošli mjesec primljen u jedan kalifornijski centar za odvikavanje nakon optužbe za napad u Washingtonu, ali je izbačen nakon jedva 13 dana, piše mrežna stranica TMZ.com, jer je ondje kamenom pogodio automobil svoje majke. Brown je 2009. osuđen na 180 dana društveno korisnog rada i 5 godina uvjetne kazne zbog premlaćivanja tadašnje djevojke Rihanne. Kalifornijske vlasti su već pozivale pjevača na red ove godine zbog dvaju kršenja uvjetne kazne zbog čega dobio još 1.000 sati društveno korisnog rada.

TOKIO - Šetač na plaži u južnom dijelu Tokija pronašao je 80 kg kokaina, čiju vrijednost policija procjenjuje na 48 milijuna dolara, javlja u četvrtak japanska novinska agencija Jiji. Po pisanju te novinske agencije i drugih japanskih medija, droga je bila u nekoliko vrećica povezanih zajedno i pričvršćenih na plutaču, iz čega policija zaključuje da su krijumčari izgubili robu na moru.

(Hina) xps yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙