FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 12. studenoga 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Liječnička dokumentacija Marilyn Monroe iz koje se vidi da je hollywoodska diva u mladosti imala nekoliko estetskih operacija prodani su za 25.600 dolara na dražbi organiziranoj proteklog vikenda u Kaliforniji. Na dražbi koju je na Beverly Hillsu organizirala kuća Julien's, bili su ponuđeni osobni predmeti više hollywoodskih zvijezda i svjetski poznatih osoba, među kojima su Elizabeth Taylor, Julie Andrews, Greta Garbo i Lady Diana. Medicinski kartoni Marilyn Monroe potaknuli su znatiželju jer su sadržavali nekoliko rentgenskih snimaka glave slavne glumice i liječnička izvješća o operacijama kojima je bila podvrgnuta. Tako se doznalo da je zvijezda filmova "Neki to vole vruće" i "Sedam godina vjernosti" još 1950., u 24. godini, operirala bradu i nos. Iz kartona je vidljivo i da je 1975. u New Yorku imala izvanmateričnu trudnoću.

BEČ - Bečke gradske knjižnice uvele su automat za danonoćni povrat knjiga i prvi je nedavno profunkcionirao, objavila je gradska uprava Beča. Nova usluga omogućava članovima knjižnica povrat posuđene knjige bez ograničenja, odnosno mogu ih vratiti u svako doba dana ili noći, neovisno radi li se o radnom danu, vikendu ili praznicima. Automat za povrat knjiga smješten je ispred zgrade Glavne knjižnice, a prihvaća knjige iz svih 39 podružnica knjižnice. Postupak je jednostavan. Korisnici svoju člansku karticu jednostavno prislone na skener, nakon čega se otvara procjep s prednje strane automata. Pojedinačne knjige jedna po jedna ulažu se u otvor, a kako je sav knjižnični materijal opremljen čipovima, sustav automatski prepoznaje svaku uloženu knjigu.

SINGAPUR - Singapurac neobičnog superherojskog imena Batman bin Suparman pokazao se kao kriminalac koji konzumira droge i potkrada brata. Batman bin Suparman, što bi na malajskom značilo 'Batman, Supermanov sin', osuđen je u ponedjeljak na dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog raznih prekšaja, uključujući krađu bratove debitne kartice. Taj je nezaposleni 23-godišnjak nedavno provalio u ured jedne singapurske tvrtke i ukrao novac kojim je kupio heroin. Batman, koji ima svoj fan klub na Facebooku, postao je senzacija društvenih medija kada se na internetu pojavila fotografija njegove osobne karte s neobičnim imenom.

LOS ANGELES - Glumci George Clooney, Benedict Cumberbatch i sir Ben Kingsley predvode popis pobjednika na dodjeli godišnjih nagrada Britannia koje dodjeljuje losangeleski ogranak Britanske akademije za film i televiziju onima koji svojim radom ostavljaju trag u Hollywoodu. Clooney (52) osvojio je nagradu Britannia za izvrsnost na filmu za svoj dugogodšnji rad. "Kao što je poznato nema djece - za koju znam, ali imam obitelj pisaca, glumaca i redatelja", kazao je primajući nagradu. Glumac Cumberbatch koji glumi u tri filma koji igraju ove jeseni "The Fifth estate", "12 Years a Slave" i "August: Osage County" odao je priznanje svojim kolegama. Kingsley je svoju nagradu posvetio mladim glumcima.

NEW YORK - Uoči objavljivanja njezina četvrtog studijskog albuma "Artpop" pop zvijezda Lady Gaga ispunila je očekivanja u nedjelju kada je odjenula nešto što je nazvala prvom letećom haljinom na svijetu. Gaga koja je podjednako poznata po svojim pjesmama kao i odjevnim kreacijama i egzibicijama na pozornici 'odjenula' je na performansu pred novinarima haljinu na baterijski pogon u obliku odljeva tijela u bijelom plastificiranom metalu u kojoj je uzletjela malo iznad površine tla u jednom skladištu u Brooklynu. Za let u haljini nazvanoj "Volantis" 27-godišnja lady Gaga je kazala kako je to možda "mali korak za Volantis ali veliki za lady Gagu".

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙