FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osmi međunarodni festival Zagreb Vinocom 2013 krajem studenog u Esplanadi

Autor: tmis
ZAGREB, 21. studenog 2013. (Hina) - Osmi međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb Vinocom 2013 održat će se 29. i 30. studenog u zagrebačkom Hotelu Esplanade te okupiti više od 270 domaćih i stranih izlagača, većinom vinara i proizvođača delicija.

Najavljujući taj festival na današnjoj konferenciji za medije njegov organizator i direktor Ivan Dropuljić istaknuo je da je to jedan od najstarijih 'vinskih' festivala u Hrvatskoj koji ima dobar ugled i u svijetu.

To potvrđuju, kako je kazao, i brojne medijske objave u brojnim zemljama svijeta, što je dijelom rezultat i dolaska brojnih stranih novinara specijalista za vino i hranu na taj festival svake godine.

I ove će ih godine biti bar 20-ak koji će tjedan dana prije Festivala kao i svake godine na studijsko putovanje po Hrvatskoj, ovaj put u Dubrovnik, na Pelješac i Korčulu te u Šibenik.

Na festivalu Zagreb Vinocom 2013 održat će i 20-ak stručnih radionica i brojne degustacije, 50-ak tvrtki proizvođača vina predstavit će Hrvatska gospodarska komora (HGK), a među izloženim vinima bit će i zlatom nagrađena hrvatska vina na nedavnom festivalu u Bergamu (Italija).

Od većih tvrtki vina će predstaviti Laguna Novigrad, Belje i drugi, a cilj je festivala, kako je kazao Dropuljić, ne samo promovirati vinarstvo nego i Hrvatsku kao turističko-vinsku destinaciju u cjelini.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙