FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu u Rusiji lobira protiv sporazuma s Iranom

Autor: akoz
MOSKVA, 20. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio je od Rusije u srijedu da insistira da svjetske sile Iranu postave stroge uvjete u bilo kakvom sporazumu o iranskom nuklearnom programu.

Nakon što nije uspio uvjeriti Washington da svjetske sile ostvaruju loš dogovor s Iranom, Netanyahu je otputovao u Moskvu na sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinomm dok izaslanici Rusije, SAD-a, Kine, Francuske, Velike Britanije i Njemačke u Ženevi vode pregovore s iranskim izaslanstvom.

Pregovarači razgovaraju o ublažavanju gospodarskih sankcija u zamjenu za ograničevanje spornog iranskog nuklearnog programa.

Netanyahu je nakon susreta s Putinom naznačio da bi Izrael jedino bio zadovoljan ako Iran obustavi sav svoj rad na nuklearnom programu i naveo sporazum o uništenju svog sirijskog kemijskog oružja kao primjer koji treba slijediti.

"Za Izrael je najveće prijetnja nama i sigurnosti svijeta iranski pokušaj da se naoruža nuklearnim oružjem. Naše dvije zemlje imaju zajednički cilj: Ne želimo Iran s nuklearnim oružjem", rekao je.

"Mnogo se može naučiti iz rješenja postignut u Siriji glede kemijskog oružja gdje su Rusija i drugi ustrajavali na punom uništenju sirijskog kemijskog oružja", rekao je Netanyahu i dodao da Izrael misli da je ustrajnošću "moguće postići bolji sporazum".

On i Putin nisu, međutim, naveli mnogo pojedinosti o njihovom sastanku u Kremlju.

Putin je rekao da su detaljno raspravljali o Iranu i dodao samo da se nada pozitivnom rezultatu s pregovora u Ženevi. Nije bilo znakova da je Rusija promijenila stajalište glede Irana na bilo koji način.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙