FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hewlett-Packard Hrvatska u 15 godina isporučio oko 5 milijuna računala i drugih uređaja

Autor: tmis
ZAGREB, 20. studenog 2013. (Hina) - Tvrtka Hewlett-Packard (HP) Hrvatska obilježava 15 godina od otvaranja ureda te jedne od najvećih globalnih IT kompanija u Hrvatskoj tijekom kojih je uz brojne inovacije i pokretanje trendova, poput korištenja prijenosnih računala na hrvatskom tržištu, isporučila i oko 5 milijuna različitih računalnih uređaja, od kojih više od 50 posto čine stolna računala, prijenosnici i printeri.

Istaknuo je to na današnjoj konferenciji za medije direktor HP-a za tržišta srednje i istočne Europe i dugogodišnji direktor hrvatskog HP-a Alojzije Jukić.

I Jukić i sadašnji generalni direktor HP-a Hrvatska Boris Bauk naglasili su da je tijekom svih 15 godina ta kompanija u Hrvatskoj bilježila dobre prodajne i druge rezultate zadržavši praktički svih godina vodeće tržišne pozicije u segmentu stolnih (desktop) i prijenosnih računala, printera, servera, radnih stanica ('storage') i ostalog što ima u svom portfelju.

I po ukupnom prometu i prihodima, pa i s oko 100 zaposlenih, HP Hrvatska je među vodećim IT tvrtkama na hrvatskom tržištu, čemu je po ocjeni Bauka uz inovativnost i kvalitetu proizvoda i usluga znatno pridonijela i još pridonosi dobra suradnja s lokalnom zajednicom odnosno partnerskom mrežom i servisima u kojoj je oko tisuću partnera, od kojih se intenzivno radi s njih više od 200.

Odličnom ocjenjuje i suradnju s akademskom zajednicom, državnim institucijama, javnim i privatnim tvrtkama te posebno s talentiranim pojedincima-hrvatskim inženjerima i drugim IT stručnjacima čije se ideje i znanje koriste ne samo u HP Hrvatska nego i u brojnim zemljama svijeta gdje ta kompanija posluje.

Jukić je izdvojio podatak da su od 2002. do 2005. povećali prihode tri puta, odnosno sa oko 35 na oko 100 milijuna američkih dolara, a iako su i oni tijekom kroznih godina osjetili određenu stagnaciju i pad potrošnje na IT opremu i usluge ipak su zadržali stabilnost poslovanja, razvoj i tržišne pozicije.

Gost današnje konferencije za medije, direktor prodaje HP-a za srednju i istočnu Europu u Pragu Rudolf Kozak, najavio je skoro lansiranje novog HP rješenja koje će redefinirati pristupe u izgradnji, upravljanju i nadzoru žičanih i bežićnih mreža u budućnosti.

Rast i razvoj u HP Hrvatskoj očekuju i u idućim godinama, iako pritom više ne očekuje velike poraste prodaje i prihoda jer je u 15 godina i hrvatsko tržište sazrelo i treba mu se prilagođavati kao i drugima, zaključio je Bauk. Istaknuo je i da globalni HP 1. siječnja 2014. slavi 75 godina rada.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙