FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezervacije za nenaplative kredite pritisnule dobit Intese

Autor: gple
MILANO, 13. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Neto dobit Intese Sanpaolo, najveće talijanske banke u segmentu poslovanja s građanima, prepolovljena je u trećem tromjesečju zbog viših rezervacija za nenaplative kredite.

Banka je tako u razdoblju od srpnja do rujna poslovala s neto dobiti od 218 milijuna eura, u odnosu na 414 milijuna eura koliko je iznosila u istom razdoblju prošle godine.

Ponovo su u trećem tromjesečju povećali rezervacije za gubitke po nenaplativim kreditima, za 22,5 posto u odnosu na prošlu godinu, na 1,47 milijardi eura.

U Intesi ističu da su usvojili "posebno rigoroznu i konzervativnu politiku uoči predstojeće analize kvalitete imovine i provjere otpornosti europskih banaka na moguće nepovoljne uvjete poslovanja.

Priljev novih nenaplativih kredita stagnirao je u trećem tromjesečju u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je iznosio 3,7 milijardi eura.

U banci očekuju da će troškovi kredita ostati visoki u četvrtom tromjesečju. U razdoblju od srpnja od rujna neto prihodi od kamata pali su za 12,3 posto i iznosili su 2,031 milijardu eura.

Svijetla točka bili su neto prihodi od naknada i provizija, koji su uvećani 11,3 posto, na 1,48 milijardi eura.

Iz banke su također priopćili da je udio najkvalitetnijeg kapitala prema standardima Basela III na kraju rujna iznosio 11,2 posto, što znači da je osjetno iznad minimalno osam posto koliko određuje Europska središnja banka.

Novi izvršni direktor Intese Carlo Messina naglasio je da će isplata dividendi za tekuću godinu ovisiti o "situaciji u vanjskom i regulatornom okruženju".

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙