FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit OTP Grupe pritisnuli veći troškovi za rizike i otpisi u Ukrajini

Autor: vmom
BUDIMPEŠTA, 15. studenog 2013. (Hina/MTI) - Mađarska OTP Grupa u trećem je tromjesečju zabilježila konsolidiranu dobit nakon oporezivanja od 10,9 milijardi mađarskih forinti, što je 74 posto manje u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, pokazuje bančino najnovije poslovno izvješće.

Niža dobit proizlazi iz devet posto većih troškova za rizike, koji su u navedenom razdoblju dosegnuli 66 milijardi forinti, a rezultat je također otpisa 'goodwilla' u ukrajinskoj podružnici u iznosu 37,2 milijarde forinti, pokazali su jučer objavljeni rezultati poslovanja te mađarske banke.

Neto kamatni prihodi u trećem su tromjesečju uvećani za tri posto, na 165,4 milijarde forinti, dok su neto prihodi od naknada i provizija porasli za 12 posto, na 43,5 milijardi forinti.

Otpisi u ukrajinskoj podružnici pritisnuli su također rezultate poslovanja OTP Grupe u prvih devet ovogodišnjih mjeseci, kada je OTP u tom ogranku otpisao 64 milijarde forinti, pokazali su rezultati poslovanja.

Tako je dobit nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci zaključno s 30. rujna iznosila 62,7 milijardi forinti, što je za 35 posto manje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Neto kamatni prihodi u istom su razdoblju uvećani dva posto, na 493,9 milijardi forinti, a neto prihodi od naknada i provizija za 10 posto, na 122,1 milijardu forinti. Troškovi za rizike smanjeni su pak za jedan posto, na 180,8 milijardi forinti.

Udio loših zajmova u kreditnom portfelju krajem rujna 2013. iznosio je 20,6 posto, čime je smanjen u odnosu na kraj lipnja kada je iznosio 20,8 posto.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙