FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Wall Streetu cijene dionica skliznule drugi dan zaredom

Autor: neba
NEW YORK, 20. studenog 2013. (Hina/Reuters) - U utorak su na Wall Streetu cijene dionica blago pale, drugi dan zaredom, jer nema značajnih vijesti koje bi potaknule daljnji uspon burzovnih indeksa, koji se kreću oko najviših razina u povijesti.

Dow Jones oslabio je 0,06 posto, na 15.967 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,20 posto, na 1.787 bodova, a Nasdaq indeks 0,44 posto, na 3.931 bod.

Ulagači i dalje ponajviše špekuliraju o tome kada bi američka središnja banka mogla početi smanjivati poticajne monetarne mjere.

Jučer je Charles Evans, predsjednik podružnice Feda u Chicagu, kazao da bi sa smanjenjem poticaja trebalo pričekati do iduće godine, možda do ožujka.

No, to nije značajnije utjecalo na tržište jer većina analitičara ionako smatra da središnja banka neće u ovoj godini smanjivati poticaje jer čeka dok gospodarstvo dodatno ne ojača i dok se u Washingtonu ne postigne trajni dogovor o proračunu i povećanju zaduživanja države.

S druge strane, Dow Jones i S&P 500 indeks kreću se oko najviših razina u povijesti, pa je sve manje prostora za daljnji rast cijena dionica. Od početka godine S&P porastao je 25 posto, a ostane li tako još mjesec i pol dana, bit će to njegov najveći godišnji skok od 2003.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE oslabio je 0,38 posto, na 6.698 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,35 posto, na 9.193 boda, a pariški CAC 1,12 posto, na 4.272 boda.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙