FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završilo obilježavanja Žrtve Borova naselja za Domovinu

Autor: zdra
VUKOVAR, 19. studenog 2013. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu masovne grobnice na farmi Lovasu, između Borova i Dalja, u spomen na 24 žrtve srpske agresije koje su iz nje ekshumirane 2001., završio je program obilježavanja Žrtve Borova naselja za Domovinu.

Sudionici obilježavanja, prije odlaska na mjesto masovne grobnice na farmi Lovasu, bacanjem vijenca u Dunav u Borovu odali su počast oko stotinu hrvatskih branitelja i civila pogubljenih na obali Dunava nakon okupacije Vukovara 1991. godine.

Program obilježavanja Žrtve Borova naselja za Domovinu, u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., počeo je jutros komemoracijom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred negdašnje zgrade Borovo Commerca u čijem je podrumu bio odjel vukovarske ratne bolnice.

U Koloni sjećanja sudionici su prošli Borovim naseljem do crkve Gospe Fatimske u kojoj je misu zadušnicu predvodio biskup sisački, mons. Vlado Košić.

Obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavlja se sutra odavanjem počasti žrtvama ubijenima u Veleprometu i na Ovčari te 9. novinarsko-književničkim susretom "Grad - to ste vi" posvećenom ratnom izvjestitelju Hrvatskoga radio Vukovara Siniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari 20. studenoga 1991.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙