FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga o stradanju žena Vukovara

Autor: iluc
ZAGREB, 11. studenog 2013. (Hina) - Knjiga svjedočanstava o stradanju žena u Domovinskom ratu posveća Vukovaru, "Snaga ljubavi: činiti dobro" predstavljena je večeras u Zagrebu.

U knjizi su izložena svjedočanstva 33 žene Vukovara koje su prošle različita stradanja i to je, kako je rekla Slavica Matković iz Bogdanovaca, tek manji broj žena koje su se odvažile govoriti o svojim traumama.

Predstavljači su kazali da hrvatska javnost nije sklona slušati traume zlostavljanih žena, zbog čega ih one i danas uglavnom nose u sebi.

Težimo oporavku i pomirbi, ali istinska pomirba može se postići samo ako ide ruku pod ruku s istinom i pravdom i oni koji su preživjeli mogu gledati u budućnost s nadom samo ako osjećaju da su njihove priče ispričane i saslušane, kazala je koordinatorica UN-a i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton.

Voditeljica projekta i urednica Marija Slišković kazala je da knjiga govori o strašnim stradanjima naroda koji rat nije želio i da se na njoj radilo duže nego i na jednoj do sada.

Do sada su u istom nizu izdavača "Žene u Domovinskom ratu" tisakne knjige o stradanju žene Zagreba, Osijeka, Zadra, Siska, Petrinje i Škabrnje.

Prim. dr. Sadika Biluš izrazila je nadu da će jednog danas žene dobiti zadovoljštinu za stradanja, a ministar Fred Matić najavio zakon koji će se riješiti prava seksulano zlostavljanih žena žrtava rata, koji će biti prvi takav zakon na području bivše Jugoslavije.

(Hina) xiluc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙