FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paljenjem svijeća Split odaje počast žrtvama Vukovara

Autor: pgas
SPLIT, 17. studenog 2013. (Hina) - Uoči sutrašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. građani Splita zapalili su svijeće duž Vukovarske ulice, najduže u Splitu, a u tome su im se, istodobnim paljenjem svijeća, pridružili gradonačelnik Ivo Baldasar sa suradnicima te predstavnici splitsko-dalmatinskog HDZ-a na čelu s predsjednikom Antom Sanaderom.

"Svi skupa moramo se sjetiti žrtve Vukovara koja je presudila u Domovinskom ratu i na neki način odnijela pobjedu u Domovinskom ratu, jer su i u gubitku žrtve pobijedile", poručio je Baldasar.

Istaknuo je da kao gradonačelnik, ali i čovjek, skupa s braniteljskim udrugama želi biti na mjestu u Splitu gdje se odaje počast vukovarskim žrtvama. "Svake se godine moramo sjećati vukovarske žrtve pod geslom 'Ne ponovilo se'", kazao je Baldasar.

Splitska gradska uprava je za ovogodišnje paljenje svijeća u znak sjećanja na žrtvu Vukovara kupila 1.500 lampiona i podijelila ih žiteljima deset gradskih kotara, koji se nalaze uz Vukovarsku ulicu, da ih zapale duž te ulice.

Na mjestu paljenja svijeća održana je i kratkotrajna molitva za vukovarske žrtve, te je pročitan tekst "Priča o ratniku" Siniše Glavaševića koji je kao novinar stradao nakon pada Vukovara.

Nekoliko desetaka metara od Baldasara i njegovih suradnika, večeras su paljenje svijeća organizirali i splitski gradski i županijski HDZ s predstavnicima svojih koalicijskih partnera s kojima su zajedno sudjelovali na ovogodišnjim lokalnim izborima.

"Sjećanje na žrtve Vukovara je velik dan za sve one koji su željeli Hrvatsku i ovim paljenjem svijeća mi potvrđujemo našu ljubav i zahvalnost vukovarskim žrtvama", rekao je predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader. Istaknuo je da su vukovarske žrtve bile početak ukupnih žrtava hrvatskoga naroda u Domovinskom ratu.

(Hina) xpgas ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙