FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 16. studenoga do ponedjeljka, 18. studenoga

Autor: ipet
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Objavljujemo trodnevnu najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 16. studenoga do ponedjeljka, 18. studenoga.

SUBOTA, 16. studenoga

----------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će 18. Smotru Sveučilišta u Zagrebu koja se održava u Boćarskome domu. Na Smotri, tradicionalno priređenoj da bi budući studenti stekli iscrpan uvid u mogućnosti studiranja na tome najvećem hrvatskom sveučilištu, predstavlja se ukupno 110 izlagača. Osim hrvatskih visokoškolskih ustanova na Smotri se predstavljaju i visokoškolske ustanove iz nekoliko drugih zemalja Europske unije (EU) (10 sati, Boćarski dom, Prisavlje 2).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu (11,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ČAZMA - Izborna konvencija Županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj se biraju tijela stranke - potpredsjednici, članovi Predsjedništva, članovi Županijskog odbora. Gost konvencije bit će predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović (10,30 sati, motel "Ana" u Čazmi).

VUKOVAR - U sklopu obilježavanja 22. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskome ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u Ružičkinoj kući bit će postavljena izložba fotografija Zdravka Komšića, logoraša srpskih koncentracijskih logora (16 sati), a u Gradskoj knjižnici održat će se festival domoljubne poezije "Pjesmom protiv zaborava" (16,30 sati). U Pastoralnom centru "Sv. Bono" Ogranak Matice hrvatske Vukovar organizira predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 91. pod naslovom "Hrvatski jezik kao čuvar baštine i temelj nacionalnog identiteta" (19 sati).

ZAGREB - Svečana dodjela Nagrade Luka Ritz "Nasilje nije hrabrost" za 2013. godinu koje će primiti učenice Katja Komazec i Lamia Belošević. Nagrada Luka Ritz dodjeljuje se od 2009. u spomen na tragično preminuloga maturanta Luku Ritza koji je podlegao brutalnim ozljedama za sada nepoznatih napadača. Nagrada se dodjeljuje učenicama i učenicima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj za promicanje tolerancije i škole bez nasilja (11 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I, dvorana "A").

NEDJELJA, 17. studenoga

------------------------------------

VUKOVAR - Članovi Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" položit će cvijeće i zapaliti svijeće na grobove poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (10 sati) u sklopu obilježavanja 22. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Kod zavjetne kapelice na vukovarskoj obilaznici molitvu za poginule i nestale molit će župnik vukovarske Župe Kraljice mučenika, velečasni Mato Martinković (16 sati), a u krugu vukovarske bolnice svijeće će zapaliti i molitvu predvoditi mladi grada Vukovara (19 sati).

PONEDJELJAK, 18. studenoga

------------------------------------------

VUKOVAR - Središnji program obilježavanja 22. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskome ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine počet će u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice komemorativnim programom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta" u kojemu će sudjelovati Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" i glumac Darko Milas. Sudionici obilježavanja, među kojima bi se trebao naći i cijeli državni vrh, potom će se u Koloni sjećanja uputiti ulicama grada do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće (12,35 sati). Molitvu za poginule i nestale u agresiji na Vukovar predvodit će nadbiskup đakovački i osječki mons. Đuro Hranić, koji će na groblju predvoditi i misu zadušnicu za sve poginule branitelje i civile toga grada (13 sati). U spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara 1991., niz Dunav kod Dvorca Eltz u okviru projekta Željka Kovačića "Svjetlosna rijeka sjećanja" pustit će se nekoliko stotina upaljenih lampiona (18 sati).

VUKOVAR - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će programu obilježavanja 22. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskome ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine". U 10 sati bit će na komemorativnome programu "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta" u Općoj bolnici Vukovar. U 10,30 sati sudjelovat će na Križnom put kolone sjećanja. Predsjednik Josipović položit će vijenac kod središnjeg Spomen obilježja na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (12,30 sati), a u 13,15 na spomen obilježje masovne grobnice na Ovčari.

VUKOVAR- Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sudjelovat će u programu obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2013." pod sloganom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta", koji traje od 10 sati do 14,30 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu obilježavanja Europskoga dana svjesnosti o antibioticima - EAAD (12 sati, Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Mirogojska 8). Tim povodom se u svim zemljama Europske unije (EU) organiziraju znanstveni skupovi i promovira javna kampanja za racionalnijom uporabom antibiotika. Tako će se i u Hrvatskoj organizirati prigodni simpozij i to 23. studenoga u Školi narodnoga zdravlja "Andrija Štampar"

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Svjetskoga dana prevencije zlostavljanja djece pod nazivom "116 brojevi u funkciji zaštite djece u RH".. Organizatori konferencije su udruge "Hrabri telefon", "Podrška žrtvama i svjedocima" i "Centar za nestalu i zlostavljanu djecu". Na konferenciji će se službeno pustiti u rad web stranica www.nestaladjeca.hr - prvi portal o nestaloj djeci u Republici Hrvatskoj (11 sati, hotel "Dubrovnik", Gajeva 1).

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙