FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar 1991. i 2013. u fotografijama Zdravka Komšića

Autor: zdra
VUKOVAR, 16. studenog 2013. (Hina) - Izložba fotografija "Vukovar 1991.- 2013." Vukovarca Zdravka Komšića, u sklopu koje je autor izložio pedeset fotografija određenih objekata i dijelova Vukovara snimljenih 1991. tijekom agresije na taj grad te ove godine, otvorena je večeras u Ružičinoj kući u Vukovaru.

Autor je izložbom želio pokazati što se 1991. godine dogodilo Vukovaru i njegovim građanima te potaknuti državne institucije da budu učinkovitije u kažnjavanju zločina počinjenih u Vukovaru u Domovinskom ratu, rekao je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) koje je i organizator izložbe.

"Podnijeli smo desetak kaznenih prijava u kojima se nalaze imena oko tisuću onih koje smatramo krivima za vukovarsku tragediju, ali nam je malo toga uspjelo napraviti kako bi oni koji su zlo u Vukovaru činili - za zlo i odgovarali", istaknuo je Rehak na svečanosti otvorenja izložbe na kojoj je nazočan bio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Prema riječima autora izložbe Zdravka Komšića, žalosno je što Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) do sada nije ništa učinilo kako bi se kaznilo odgovorne za rušenje i prekomjerno granatiranje Vukovara.

"Nad Vukovarom je počinjen kulturocid i ekocid, a moglo bi se reći i genocid", kazao je Komšić poručivši kako je vrijeme da se DORH "probudi" i podnese kaznene prijave protiv odgovornih za sustavno razaranje Vukovara 1991. godine.

Izložba "Vukovar 1991.-2013" otvorena je u sklopu obilježavanja 22. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙