FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirni skup u Sarajevu posvećen Vukovaru

Autor: zkre
SARAJEVO, 17. studenog 2013. (Hina) - Udruženje za društvena istraživanja i komunikaciju (UDIK) organizirali su u nedjelju u središtu Sarajeva mirovnu akciju kao znak potpore Vukovaru koji u ponedjeljak obilježava 22. godišnjicu ratnog stradanja u srpskoj agresiji.

Desetak članova UDIK-a su sat vremena ispred katedrale Srca Isusova postavili transparent „Odajmo počast žrtvama Vukovara“, te su šutnjom izrazili solidarnost s gradom herojem i mjestom najvećeg stradanja tijekom rata u Hrvatskoj.

“Ako očekujemo istinsko pomirenje tako što će samo netko dolaziti na obilježavanje okupacije grada Sarajeva ili u Srebrenicu, onda i mi moramo pokazati solidarnost prema svim žrtvama”, rekao je koordinator UDIK-a Edvin Kanka Ćudić.

Dodao je da je cijelo društvu u BiH do sada šutjelo o zločinima u Vukovaru koji se dogodio u dramatičnim trenutcima raspada bivše Jugoslavije.

Članica mreže 'Žene u crnom' i mirovna aktivistica iz Crne Gore Sabina Talović rekla je kako je važno da se sve zajednice na prostoru bivše Jugoslavije suoče s teškom prošlošću i počinjenim zločinima, te je poduprla današnju akciju UDIK-a.

Izaslanstvo ovoga udruženja će sutra sutra posjetiti Vukovar te položiti vijenac na spomen obilježje vukovarskim žrtvama.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙