FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izloženi radovi s natječaja za spomen-obilježja groblja žrtava Drugoga svjetskog rata

Autor: iluc
ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Izložbu radova s natječaja za spomen-obilježja groblja žrtava Drugoga svjetskog rata otvorio je večeras u Zagrebu ministar branitelja Predrag Matić.

Predstavljajući radove u predvorju Hrvatskoga državnog arhiva, ministar Matić rekao je da se natječajem željelo dobiti najbolje idejno rješenje spomen-obilježja groblja žrtava Drugoga svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja radi njihova dostojnog obilježavanja i čuvanja spomena na sve žrtve iz tog razdoblja, za što je hrvatska vlada čvrsto opredijeljena, i u to uložiti što više kreativne energije.

"Postigli smo oba cilja, s čime smo zadovoljni", rekao je Matić i čestitao nagrađenim autorima.

Od 30 pristiglih radova na sjednici povjerenstva 31. listopada za najbolji je izabran zajednički rad Mirele Bošnjak, Mirka Buvinića i Maje Furlan-Zimmerman.

Drugu nagradu dobili su Nikola Bojić, Damir Bralić i Renata Waldgoni, a treću Irena Bakić, Maja Francuz i Sanja Halpair.

Pismeno priznanje dobio je rad Ivana Mladine, Tomislava Pletenca i Anete Mudronja-Pletenac.

Ocjenjivački sud vodio se estetskim, oblikovnim i prostornim kvalitetama rješenja te kriterijem primjenjivosti rješenja na različite lokacije bez dodatnih intervencija u samom rješenju, rečeno je u obrazloženju nagrada.

(Hina) xiluc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙