FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 14. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 14. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici će sjednicu započeti raspravom o izmjenama i dopunama zakona o državnim potporama kojima se želi naglasiti ovlast Ministarstva financija u izradi nacrta smjernica politike državnih potpora. Propisana je i obveza davatelja državne potpore na objavu programa državnih potpora na svojoj internoj stranici i to prije dodjele potpora. Također, Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja propisuje se obveza izrade godišnjeg izvješća o državnim potporama za 2012. kojeg će na usvajanje podnijeti Hrvatskom saboru (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj bi se, kako je već najavljivano, trebao način prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu i prijedlog državnog proračuna za iduću godinu (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U Saboru se predstavlja Radni program Europske komisije za 2014. godinu. Sudjeluju predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i europski povjerenik za zaštitu potrošača Neven Mimica (u 13.35 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivša premijerka Jadranka Kosor trebala bi svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u "slučaju Planinska". U "slučaju Planinska" Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Trećega dana 36. međunarodnog sajma knjiga i učila Interlibera u izložbenom prostoru Školske knjige u 5. paviljonu pulski Sa(n)jam knjige u Istri objavit će nominacije za Kiklopa te ime dobitnika te nagrade za životno djelo (12 sati). Na središnjoj pozornici u 6. paviljonu bit će predstavljeno nakladništvo hrvatskih manjina iz Austrije, Mađarske i Srbije (12 sati), dok će u 13.30 na štandu Hrvatske matice iseljenika biti uručeno priznanje austrijskom publicistu Petru Tyranu, uredniku Hrvatskih novina. Školska knjiga će na pozornici u svojem izložbenom prostoru predstaviti prvo kolo djela Ive Andrića, a Alfa će na središnjoj pozornici 6. paviljona predstaviti nova izdanja biblioteke "Knjiga za mladež" (14 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Miroslav Krleža (1893.-1981.-2013.)" u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (18 sati, HAZU, Strossmayerov trg 14).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙