FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: građani demonstrativno napustili raspravu o Muzilu

Autor: dspo
PULA, 12. studenog 2013.(Hina) - Nezadovoljni načinom vođenja večerašnje rasprave o izmjenama prostornog i urbanističkog plana Pule koji se tiču poluotoka Muzila, četristotinjak građana demonstrativno je napustilo dvoranu Doma hrvatskih branitelja uz povike "Adio Pola" i "Hoćemo referendum".

Građani su željeli pitanja postavljati usmeno, a ne pismeno, kako su tražili predstavnici Grada. "Osnovni razlog demonstrativnog izlaska građana bila je odluka gradske uprave da se na javnoj raspravi građanima zabrani govor. Kako su predstavnici Grada odbili bilo kakvu mogućnost civilizirane i demokratske komunikacije s vlastitim građanima, smatramo da je javna rasprava potpuno opstruirana", kazao je novinarima Draško Ivezić u ime Inicijative "Volim Pulu", koja se zalaže za javne sadržaje na Muzilu.

Ovo je već drugi put da gradska uprava nije uspjela organizirati javnu raspravu o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) i Prostornog plana uređenja (PPU) grada Pule, a do isteka roka za dovršetak javne rasprave kojom se određuje sudbina Pule ostalo manje od 24 sata, rekao je Ivezić. Podsjetio je da prošle srijede nisu osigurali dovoljno velik prostor za sve zainteresirane.

Većina početnih pitanja građana bila je hoće li Muzil biti u funkciji Pule i njenih građana, a ne pojedinaca.

Dušica Radojčić iz udruge "Zelena Istra" ustvrdila je kako su izmjene i dopune plana pogodovanje investitorima, a to, rekla je, potvrđuje cijeli projekt Brijuni rivijera. Kada ju je pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić prekinuo, ona je pozvala nazočne da napuste dvoranu, što su oni i učinili.

Izmjene i dopune ta dva ključna gradska plana odnose se na određena planska rješenja koja se usklađuju sa županijskim prostornim planom, a na području Muzila bi, prema smjernicama usvojenim prošle godine na Gradskom vijeću, trebali niknuti hotelski kapaciteti, marine i golf igralište, čemu se protive predstavnici Inicijative "Volim Pulu".

(Hina) xdspo yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙