FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski ministar obrane doputovao u Srbiju

Autor: vili
BEOGRAD, 12. studenog 2013. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić i ruski ministar obrane Sergej Šojgu ocijenili su u utorak u Beogradu da su tradicionalno dobri politički odnosi Srbije i Rusije unaprijeđeni i da su sada najbolji u proteklih nekoliko desetljeća, priopćila je vlada Srbije.

Šojgu je u utorak navečer započeo službeni posjet Srbiji, a na sastanku s premijerom Dačićem zajednički je utvrđeno da ministarstva obrane Srbije i Rusije trebaju unaprijediti suradnju u oblasti vojne industrija, obuke i specijalizacije kadrova, te u modernizaciji opreme.

Kako se navodi u priopćenju, posebno je naglašena potreba poboljšanja ekonomske suradnje, a istaknuta su očekivanja o sudjelovanju ruskog kapitala u privatizaciji srpskih tvrtki, kao i od ulaganja u razvoj gospodarstva u Srbiji.

Ruski ministar u srijedu će se odvojeno sastati s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom obrane Nebojšom Rodićem, te predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji će mu uručiti odlikovanje za zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

Kako je najavljeno, ministri Šojgu i Rodić potpisat će sporazum o suradnji Srbije i Rusije u oblasti obrane.

Na sastanku Dačić-Šojgu dogovoreno je da Srbija i Rusija 2014. zajednički obiljeleže 70. obljetnicu oslobođenja Beograda 1944. godine, u kojem je sudjelovala i ruska Crvena armija

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙