FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomoć Hrvatskog Crvenog križa stradalima od olujnog nevremena

Autor: dmak
ZAGREB, 12. studenog 2013. (Hina) - U Krapinu je iz središnjeg skladišta Hrvatskog Crvenog križa dopremljena pošiljka najlona za pokrivanje oštećenih krovova kao pomoć stanovništvu nakon šteta koje je izazvalo olujno nevrijeme na području Krapinsko-zagorske županije, priopćeno je danas iz HCK.

Poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća, a olujni vjetar rušio je stabla koja su pokidala električne vodove ili ometala promet. Članovi krapinskog gradskog interventnog tima Crvenog križa podijelili su najlon za prekrivanje oštećenih kuća. Takoder su posjećeni korisnici programa "Pomoć u kući", većinom starije osobe i ostali građani kojima je bila potrebna pomoć zbog poplavljenih kuća ili druge nastale štete. Članovi Gradskog interventnog tima bili su u pripravnosti kako bi u slučaju potrebe osigurali smještaj za veći broj ljudi u sportskoj dvorani krapinske osnovne škole.

Na karlovačko područje Hrvatski Crveni križ poslao je pet isušivača, a na područje Ogulina četiri isušivača prostora. Riječ je o specijalnim uređajima koji u kratkom vremenu osuše poplavljene odnosno vlažne prostorije kako bi stanovnici/ukućani što prije mogli nastaviti normalan život.

Hrvatski Crveni križ raspolaže s potrebnom opremom za ispumpavanje vode, higijenskim setovima, setovima za dezinfekciju i isušivačima prostora koji će biti poslani na područja gdje su najpotrebniji.

Služba za pripremu i djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama Hrvatskog Crvenog križa kontinuirano prikuplja informacije iz društava Crvenog križa na najugroženijim područjima kako bi na vrijeme mogli uputiti potrebnu pomoć, priopćio je HCK.

(Hina) pp/xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙