FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća: "preuranjene" izraelske kritike sporazuma s Iranom

Autor: mtro
WASHINGTON, 8. studenog 2013. (Hina/AFP) - Bijela kuća u petak je kazala da su "preuranjene" izraelske kritike sporazuma s Iranom o njegovom nuklearnom programu.

Zamjenik glasnogovornika američkog predsjednika Baracka Obame, Josh Earnest, rekao je da u pregovorima u Ženevi nije sklopljen sporazum.

"Svaka kritika sporazuma je preuranjena", dodao je na konferenciji za novinare u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One, kojim je Obama putovao iz Washingtona u New Orleans u posjet posvećen gospodarskim temama.

Earnest, upitan o upozorenju izraelskog premijera Benjamina Netanyahua državnom tajniku Johnu Kerryju o sporazumu s Teheranom, rekao je da se SAD i Izrael u potpunosti slažu s potrebnom sprečavanju Irana da izradi nuklearno oružje.

Netanyahu je ranije u petak rekao pred Kerryjem u razgovoru u četiri oka u Tel-Avivu da njegova zemlja nije vezana tim sporazumom i da će učiniti sve potrebno za obranu i sigurnost svog naroda.

Nakon tog susreta Kerry je otišao u Ženevu gdje je najavio da još nema dogovora o iranskom spornom nuklearnom predmetu, o kojem od četvrtka pregovaraju velike sile i Iran.

Po State Departmentu Kerry mora pomoći smanjenju razlika u pregovorima na kojima sudjeluje na poziv Catherine Ashton, visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku i sigurnost, koja predvodi razgovore.

Kerry će sudjelovati na susretu s Ashton i iranskim ministrom vanjskih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom.

(Hina) xtm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙