FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija najavljuje odlučniju borbu protiv huligana

Autor: vili
BEOGRAD, 8. studenog 2013. (Hina) - U Srbiji će, u kampanji borbe protiv huligana na nogometnim stadionima i sportskim arenama, biti utemeljene dvije nove službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma i za borbu protiv trgovaca drogom, najavio je u petak potpredsjednik srbijanske vlade i koordinator službi sigurnosti Aleksandar Vučić.

On je, nakon sjednice državnog Ureda za koordiniranje službi sigurnosti najavio obračun države sa svima koji trguju drogom i ugrožavaju sigurnost na javnim priredbama, ali i da neće biti “lova na vještice”.

“Borba će biti nemilosrdna, usmjerena protiv kriminalaca i bit će jedna od najobimnijih u povijesti Srbije. Neće biti lova na vještice, neće biti progonjeni navijači, već kriminalci i oni koji preprodaju drogu. Građani će biti zadovoljni rezultatima... Svima koji misle da je moguće igrati se s državom bit će jasno da nisu u pravu”, rekao je Vučić, a novu sjednicu Ureda najavio je za idući tjedan.

Vučić je istaknuo da u beogradskoj policiji 400 ljudi radi na osiguravanju raznih osoba, a da je skoro 10 puta manje policajaca angažirano na suzbijanju trgovine narkoticima.

Vučić je također istaknuo da će biti obavljene nove sigurnosne procjene i da će u Srbiji mnogima biti uskraćeno pravo na rotirajuća svjetla jer su 'rotirke' trenutno “prestižna marka” koju ne koriste samo pojedini ministri, već i gotovo svi predsjednici općina u Srbiji, ali i neki sportaši i estradne zvijezde.

Vučić je najavio i da će zbog nereda na lokalnim izborima na sjeveru Kosova i ugrožavanja prava građana slijediti kaznene i i prekršajne prijave protiv svih odgovornih osoba.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙