FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 4. studenog

Autor: tper
ZAGREB, 3. studenog 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. studenog.

LONDON - Na jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih turističkih sajmova World Travel Marketu-WTM, koji se po 34. put održava u Londonu od 4. do 7. studenoga, među više od pet tisuća izlagača iz oko 200 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavlja i Hrvatska. Nositelj hrvatskog nastupa je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uz koju svoju ponudu predstavljaju i pojedina odredišta te hotelske i druge turističke tvrtke. Na WTM-u se tradicionalno okupljaju i brojni ministri turizma iz cijelog svijeta, među kojima će biti i hrvatski ministar turizma Darko Lorencin koji će na konferenciji za medije u sklopu prvog dana WTM-a s direktoricom Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić predstaviti rezultate i novosti u hrvatskom turizmu s naglaskom na britansko tržište (14,30 sati, prostor ExCel).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora o tehničkoj pomoći između 19 odabranih malih i srednjih poduzetnika i Ministarstva poduzetništva i obrta. Tim će poduzetnicima biti pružene usluge savjetovanja kako bi što bolje pripremili svoje projektne prijedloge za prijavu na buduće natječaje za korištenje 33 milijuna eura Europskog fonda za regionalni razvoj, za razdoblje od 2007. do 2013. Ugovore će u ime Ministarstva potpisati ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (10,00 sati, Ministarstvo obrta i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz ove godine iznosila je 5.513 kune, što je nominalno 0,2 posto, a realno 0,1 posto više u odnosu na srpanj, objavio je Državni zavod za statistiku. No, u odnosu na kolovoz prošle godine, prosječna neto plaća za osmi mjesec ove godine bila je nominalno niža 0,5 posto, a realno za 2,4 posto. Za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 5.507 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2012. nominalno više za 0,8 posto, ali realno niže za 2,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙