FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregledano još jedno sirijsko nuklearno postrojenje

Autor: bnov
DEN HAAG, 7. studenog 2013. (Hina/AFP) - Stručnjaci zaduženi za uništavanje sirijskog kemijskog naoružanja pregledali su 22 od 23 postrojenja koje je Sirija prijavila, objavila je u četvrtak Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

OPCW je istaknuo da je uz pomoć zaštićenih kamera pregledala jedno od postrojenja dosad zaobiđenih iz sigurnosnih razloga. "Zajednička misija OPCW-a i UN-a provjerila je 22 od 23 postrojenja", piše u priopćenju.

"U skladu s izjavama Sirije, postrojenje je rastavljeno i napušteno već dugo, njegova prazna zgrada nosi tragove štete proizašle iz sukoba".

Provjera postrojenja provedena je uz pomoć zaštićenih kamera "kojima upravlja sirijsko osoblje pod nadzorom ekipe za inspekciju", istaknuo je isti izvor. "Precizan zemljopisni položaj postrojenja, vrijeme snimanja kao i same snimke potpuno su autentične".

OPCW, koji je dobio Nobelovu nagradu za mir početkom listopada, zadužen je za nadzor uništavanja sirijskog kemijskog naoružanja nakon povijesne rezolucije UN-a.

OPCW je 31. listopada objavio da je 21 od 23 deklarirana sirijska postrojenja pregledano, a da su preostala dva zaobiđena iz sigurnosnih razloga.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙