FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak o nastavku projekta Haludovo

Autor: hsup
RIJEKA, 6. studenog 2013. (Hina) - O problemima u projektu projekta Haludovo u Malinskoj, na otoku Krku, preprekama u tom projektu te kako ih riješiti uključivanjem svih nadležnih tijela, od općine i županije do ministarstava, kako bi se projekt ostvario, razgovaralo se danas u Rijeci na sastanku održanom na inicijativu Agencije za investicije i konkurentnost.

Sastanak je održan u sjedištu Primorsko-goranske županije, a uz predstavnike Agencije i županije, bili su mu nazočni i predstavnici općine Malinska, ministarstava gospodarstva, graditeljstva i prostornog uređenja te turizma, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, kao i predstavnik investitora, prokurist tvrtke Hoteli Haludovo Malinska Karen Mkrtychyan, priopćeno je iz ureda županije.

Vlasnik Haludova je Armenac Ara Abramyan, a ta nekad jedna od najvećih turističkih tvrtki na Kvarneru već je desetak godina ruševina koja čeka obnovu.

Kako se navodi u priopćenju, investitor svoj interes za nastavak rada oslanja na nedavno izglasani Zakon o strateškim investicijskim projektima.

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić kaže da taj zakon tek treba stupiti na snagu, ali da je "investitor spreman nastaviti, ako je dobro razumio zakon, i ako mu se zajamči da će se procedure koje su otežavale razvoj projekta promijeniti".

Projekt Haludovo je u realizaciji već dugi niz godina pa je Agencija ušla detaljno u projekt kako bi vidjela razloge zašto se nije ostvario. U ovom slučaju došlo je do situacije u kojoj je investitor ušao u projekt, a kasnije ga uslijed promjene tržišnih prilika htio mijenjati, napominje Novinić.

Podsjetio je da će Zakon o strateškim investicijskim projektima stupiti na snagu za 15 dana te da investitor tada treba od Ministarstva gospodarstva zatražiti da projekt dobije status strateškog projekta.

U slučaju pozitivnog odgovora, investitoru se olakšavaju procedure oko pomorskog dobra, prioritetno se rješavaju upravni sporovi, te se, u slučaju da je projekt u skladu s prostornim planovima općine i županije, lokacijska i građevinska dozvola izdaju po ubrzanoj proceduri, rekao je Novinić.

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina podsjetio je da je županija dva puta mijenjala svoj prostorni plan kako bi omogućila tu investiciju te da je bila raspisala i koncesiju za pomorsko dobro, koja je poništena, budući da ju je investitor odbio potpisati.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić dodao je da projekt Haludovo traje desetak godina te da od 2007. postoji detaljni plan uređenja po kojemu je investitor mogao raditi, ali nije. Dodao je da je investitor naveo razloge zašto projekt nije realiziran, da su neki od tih razloga realni tržišni razlozi, a da drugi nisu opravdani.

(Hina) xhsup ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙