FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 24. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. listopada.

LONDON - U Londonu će se održati Britansko-hrvatski trgovinski i investicijski forum na kojem će se Hrvatska predstaviti kao destinacija za ulaganje u cijeli niz projekata iz raznih područja, od energetike do infrastrukture. Projekti će biti predstavljeni predstavnicima 200-tinjak tvrtki i financijskih i investicijskih institucija. Na Forumu će u ime Vlade Republike Hrvatske sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.

ZADAR - Tradicionalno godišnje okupljanje turističkih djelatnika, dvodnevni Dani hrvatskog turizma, počinju u Zadru 13. hrvatskim turističkim forumom s okruglim stolom na temu turizma i globalne ekonomske krize. Na Danima se očekuju oko dvije tisuće domaćih i stranih sudionika. Na brojnim skupovima, radionicama i sastancima strukovnih udruga razmatrat će se rezultati ove i planovi za iduću turističku godinu, kao i druge aktualnosti iz turističkog sektora, a najboljim pojedincima, tvrtkama, institucijama i destinacijama dodijelit će godišnje turističke nagrade. Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednica, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore (11,30 sati, Falkensteiner Hotels&Residences).

ZAGREB - Predstavnici dm-a na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za 2012./2013. godinu te projekte koji su obilježili poslovanje (10,00 sati, prodavaonica dm, Tomićeva 1).

ZAGREB - U Hrvatskoj je ove godine proizvedeno 932 tisuće tona pšenice, što je 7 posto manje nego lani, pokazuju prethodni podaci Državnog zavoda za statistiku o ostvarenim prirodima ranih usjeva sa stanjem 15. kolovoza. Prosječna je proizvodnja pšenice po hektaru iznosila 4,9 tona. Prethodni podaci DZS-a također pokazuju da su u 2013. u odnosu na prošlu godinu smanjeni ostvareni prirodi ječma i zobi, dok je povećana proizvodnja uljane repice. Proizvodnja ječma smanjena je za 24 posto, na 179 tisuća tona, a ukupan prirod zobi od 51 tisuću tona za 46 posto je manji nego prošle godine. Rast proizvodnje zabilježen je kod uljane repice koje je proizvedeno 46 tisuća tona ili 74 posto više nego prošle godine.

dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙