FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati Zagrebačkih cesta sutra prosvjeduju protiv svojeg direktora

Autor: mbuj
ZAGREB, 6. studenog 2013. (Hina) - Sindikati Zagrebačkih cesta sutra organiziraju prosvjed radnika te podružnice Zagrebačkog holdinga protiv ponovnog imenovanja Alena Gospočića za direktora Zagrebačkih cesta, a iz Uprave Zagrebačkog holdinga se ograđuju od špekulacija o tome tko će biti imenovan na tu dužnost, s obzirom da natječajni postupak još nije završen.

Sindikalci prosvjed najavljuju sutra u 6,30 sati ispred Uprave Zagrebačkih cesta (Donje Svetice 48) te zatim ispred Zagrebačkog holdinga i Gradske uprave. Najavili su da će ih na razgovor primiti predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i gradonačelnik Milan Bandić.

Dario Rastovčan, glavni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u Zagrebačkim cestama, pozvao je radnike da na prosvjedu pokažu Gradu i Holdingu, kojima su dopisi upućeni bezbroj puta, da radnici pate zbog Gospočićeve politike.

"Kucnuo je čas da sami odlučite o svojoj sudbini u iduće četiri restrukturirajuće godine Zagrebačkih cesta. Tko će nam krojiti sudbinu u tom razdoblju kao direktor vrlo je bitno, jer će nam on skrojiti budućnost i sudbinu na duže vrijeme", istaknuo je Rastovčan u pozivu na prosvjed.

Sindikalci optužuju Gospočića za tzv. uhljebljivanje politički podobnih kadrova koji su nestručni a bahati, koji podcjenjuju znanje i iskustvo radnika, te ih vrijeđaju i ponižavaju.

U Upravi Zagrebačkog holdinga za najavljeni prosvjed kažu da je to legitimno pravo svakog sindikata, ali se ograđuju od špekulacija o tome tko će biti imenovan za direktora jer natječajni postupak ni za jednu podružnicu i trgovačko društvo u vlasništvu Grada još nije završen.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙