FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati protiv smjene direktorice zadarske Zračne luke

Autor: dmak
ZAGREB, 4. studenog 2013. (Hina) - U povodu današnjeg održavanja sjednice Skupštine Zračne luke Zadar, Sindikat prometa i veza Hrvatske i Savez samostalnih sindikata Hrvatske u priopćenju za javnost apeliraju na predstavnike države, županije, grada i općine da direktoricu zračne luke Katicu Pupić Bakrač zadrže na toj dužnosti sukladno kvaliteti njezina dosadašnjeg rada.

"Tražimo prekid politizacije i stabiliziranje uvjeta rada Uprave i zaposlenih u zračnoj luci Zadar", poručuju sindikalci. Pozivaju predstavnike svih razina vlasnika da utječu na završetak "negativnog povlačenja po medijima".

Podsjećaju da se radi o jednoj od najuspješnijih domaćih zračnih luka, koja također ima dobro razvijene odnose poslodavca i radnika, što je rijetkost u Hrvatskoj. Od vlasnika očekuju očuvanje kontinuiteta poslovanja, ugovorne sigurnosti zaposlenih i potporu daljnjem investicijskom razvoju poduzeća.

Politiziranje i prozivke, s bilo koje strane, koje nemaju veze s financijskim rezultatima poslovanja stvaraju štetu vlasniku i svim zaposlenima, stvaraju dojam nestabilnih uvjeta poslovanja i tjeraju Hrvatskoj toliko potrebne investitore od uspješnog projekta stvaranja profitabilne regionalne zračne luke Zadar, kaže se u priopćenju.

Nagrađivanja menadžmenta za uspješno upravljanje poduzećima područje jasno je definirano državnim strategijama i aktima i nemamo ništa protiv da se za uspješan rad nagrađuje svaki rukovoditelj i radnik. Jedino na takav način se potiče kultura rada i poslovnosti, toliko potrebna cijeloj zemlji, naglašavaju sindikalci.

Na današnjoj sjednici Skupštine zadarske Zračne luke očekuje se smjena dosadašnje direktorice Katice Pupić Bakrač zbog isplaćenog bonusa od 195.000 kuna i odbijanja da taj novac vrati bez pismene odluke, unatoč tome što će iza njezinog mandata u blagajni tvrtke ostati 30 milijuna kuna.

Pupić Bakrač tvrdi da je njezina smjena nezakonita jer ministar pomorstva, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić predlaže Skupštini opoziv bez prethodne suglasnosti Vladinog povjerenstva i bez pozitivnog mišljenja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Prema spekulacijama u medijima, očekuje se da će na tu dužnost biti imenovana Irena Ćosić, bivša članica Nadzornog odbora Zračne luke zadar i zaposlenica Ministarstva pomorstva, prometa i veza, a sadašnja voditeljica službe izgradnje i razvoja Zračne luke.

(Hina) pp/xdm ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙