FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalne središnjice osuđuju kršenje prava radnika Brodosplita

Autor: dmar
ZAGREB, 29. listopada 2013. (Hina) - Sindikalne središnjice u današnjem su priopćenju oštro osudile grubo kršenje prava radnika Brodosplita, kojima je poslodavac bez zakonskog uporišta i kršeći predviđenu proceduru izrekao suspenzije te im onemogućio pristup radnom mjestu.

Predsjednici pet središnjica u priopćenju posebice kritiziraju "ovlaštenu osobu poslodavca", tj. vlasnika Brodosplita Tomislava Debeljaka, jer je radnike nazivao teroristima i alkoholičarima, što sindikalce "podsjeća na vremena za koja su mislili da su odavno za nama".

Postupak poslodavca prema sindikalnim povjerenicima, predsjedniku i dopredsjedniku Nezavisnog sindikata Brodosplita, te glavnom povjereniku Sindikata metalaca Hrvatske u Brodosplitu, kojima je jednostranom odlukom, bez ikakve obavijesti sindikatu, onemogućen pristup brodogradilištu, grubo je kršenje međunarodnih ugovora koji u Hrvatskoj imaju nadzakonsku snagu, kaže se u priopćenju.

Stoga sindikalni čelnici apeliraju na odgovorne državne institucije da zaštite radnike Brodosplita od "krajnje ponižavajućih i protuzakonitih postupaka poslodavca".

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙