FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Školske kolegice brutalno pretukle srednjoškolku u Tuzli

Autor: zkre
MOSTAR, 4. studenog 2013. (Hina) - Nekoliko učenica prvog razreda srednje škole u Tuzli brutalno su pretukle svoju kolegicu i snimku zlostavljanja objavile na Youtubeu.

Kako su u ponedjeljak izvijestili mediji, policija provodi istragu o ovome incidentu, a roditelji pretučene djevojke najavili su podizanje tužbe.

Na video snimci se jasno vidi kako dvije djevojke u pratnji još nekoliko svojih školskih kolega, među kojima je i osoba koja je snimala, izvode učenicu na parking ispred škole, gdje joj škarama režu kosu. Nakon toga su je više puta udarali rukama i nogama te su je nastavili cipelariti kada je pala na pod.

Izgred se dogodio u petak, a djevojka je zatražila medicinsku pomoć u tamošnjoj Kliničkoj bolnici. Nakon što joj je određena terapija puštena je kući, ali njezini roditelji tvrde da je u šoku. Istodobno, roditelji su najavili da će podnijeti privatne tužbe protiv djevojaka koje su pretukle njihovu kćerku.

"Kćerka je ove jeseni krenula u prvi razred, veterinarski smjer, i do prošlog petka nije nam govorila da ima bilo kakvih problema. U petak nas je nazvala i plačnim glasom rekla da dođemo po nju, jer su je pretukle učenice iste škole", rekla je majka djevojčice Amela Gavranović.

Napadnuta djevojka je navela da su je napale tri vršnjakinje koje su je izvele iz učionice i dovele na plato ispred stambene zgrade, gdje su brutalno nasrnule na nju.

"Ovo je užasno", rekao je direktor Mješovite srednje škole Tuzla Nesib Hasanović dodavši da su oko slučaja brutalnog zlostavljanja uključeni policija i roditelji.

Iz MUP-a Tuzlanske županije najavili su da će provesti temeljitu istragu o izgredu te da će počinitelji biti kažnjeni.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙