FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica

Autor: neba
NEW YORK, 4. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju rast cijena dionica na Wall Streetu, no očekuje se oprezno trgovanje jer će ovoga tjedna biti objavljeno nekoliko važnih gospodarskih izvješća, koja bi mogla naznačiti hoće li Fed uskoro smanjiti poticajne mjere.

Terminski Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq indeks bili su oko 13,30 sati u plusu između 0,2 i 0,4 posto.

Prošloga su tjedna cijene dionica na Wall Streetu blago porasle, nakon opreznog trgovanja jer su se pojavile špekulacije da bi američka središnja banka mogla smanjiti poticajne monetarne programe u prosincu, prije nego što se očekivalo.

Ovoga će tjedna biti objavljena dva važna izvješća koja bi mogla utjecati na odluku čelnika Feda.

U četvrtak je na dnevnom redu izvješće o bruto domaćem proizvodu SAD-a u trećem tromjesečju, a analitičari u anketi Reutersa očekuju usporavanje rasta na 1,9 posto na godišnjoj razini, s 2,5 posto u prethodnom kvartalu.

U petak će, pak, biti objavljeno izvješće o zaposlenosti u SAD-u u listopadu. Analitičari procjenjuju da je broj novootvorenih radnih mjesta povećan za skromnih 125.000.

Danas se, pak, čekaju podaci o industrijskim narudžbama, a nakon oštrog pada mjesec dana prije, procjenjuje se da su u rujnu porasle.

Danas bi na različitim skupovima trebalo govoriti i nekoliko dužnosnika Feda, koji bi mogli naznačiti sprema li se smanjenje poticajnih monetarnih mjera u prosincu ili tek u idućoj godini.

Špekulira se, također, da bi u četvrtak čelnici Europske središnje banke mogli signalizirati dodatno labavljenje monetarne politike, što poticajno djeluje na europske burze.

Oko 13,30 sati pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski FTSE i indeks bili su u plusu između 0,2 i 0,5 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙