FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno na početku tjedna

Autor: scvi
NEW YORK, 21. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće promjene, budući da su vodeći indeksi na povijesno rekordnim razinama, a slijedi i tjedan pun makroekonomskih i objava poslovnih rezultata kompanija.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u plusu 9 bodova, tehnološki Nasdaq 6 bodova, dok je S&P 500 stagnirao.

Na Wall Streetu je u petak S&P 500 dosegnuo novu rekordnu razinu, te ostvario najveći tjedni dobitak u zadnja tri mjeseca, zahvaljujući boljim od očekivanja poslovnim rezultatima kompanija poput Googleda i Morgan Stanleya.

Danas se očekuju objave poslovnih rezultata Netflixa i Mc'Donaldsa.

Osim rezultata kompanija investitori danas očekuju i objavu podataka o tržištu nekretnina u rujnu u SAD-u. Sutra se očekuje ključno izvješće o zaposlenosti u rujnu, koje će biti objavljeno s dva tjedna zakašnjenja.

Kako su državne službe započele s radom u SAD-u, slijede i objave podataka o inflaciji i industrijskoj proizvodnji kao i niz drugih objava, koje bi investitorima trebale dati nove smjernice

„Danas se osjeća oprez među investitorima, jer slijedi niz makroekonomskih objava. Sutrašnje izvješće o zaposlenosti mogao bi biti ključni faktor prema kojem će Fed odlučiti hoće li početi smanjivati popustljivu monetarnu politiku“, ističe Naeem Aslam, analitičar pri investicijskom društvu Avatrade.

Na najvažnijim europskim burzama dobri poslovni rezultati kompanija podupiru cijene pojedinih dionica, međutim ulagači su na oprezu pred objavu niza gospodarskih podataka iz SAD-a.

Londonski Ftse trenutno je u plusu 0,07 posto, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,17 posto, a pariški CAC 0,77 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙