FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nastavak uzleta indeksa uoči priopćenja Feda

Autor: scvi
NEW YORK, 30. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ukazuju na nastavak rasta cijena dionica na Wall Streetu, dan nakon što su S&P 500 i Dow Jones dosegnuli nove rekorne razine, u očekivanju da će Fed nastaviti i u idućoj godini s otkupom obveznica mjesečno vrijednog 85 milijardi dolara.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je na dobitku 46 boda, tehnološki Nasdaq 14,75 bodova, a S&P 500 2,8 boda.

S&P 500 indeks ojačao je jučer 0,56 posto, na 1.771 bod, dok je Dow Jones porastao 0,72, a Nasdaq indeks 0,31 posto.

Očekuje se da će Fed danas objaviti, nakon redovitog 2-dnevnog zasjedanja, kako će nastaviti s kampanjom masovnog otkupa obveznica, mjesečnog vrijednog 85 milijardi dolara. Investitori se nadaju da bi mogao signalizirati da će s tim programom nastaviti i u 2014. godini, s obzirom na slabije makroekonomske pokazatelje SAD-a u posljednje vrijeme.

Američka središnja banka od kraja 2008. godine održava kamatne stope nadomak nuli, a u međuvremenu je svoju bilančnu imovinu učetverostručila za nešto više od 3.700 milijardi dolara uslijed tri kampanje kupnje obveznica. Tim kupnjama Fed želi dugoročne troškove kredita održati niskima.

U međuvremenu, agencija ADP izvijestila je da je američki privatni sektor u listopadu otvorio 130.000 novih radnih mjesta, nešto manje nego su ekonomisti očekivali.

Nove smjernice investitori čekaju i od objave financijskih izvješća kompanija.

U međuvremenu, dionica General Motorsa u elektroničkom predtrgovanju poskupjela je 1,5 posto, nakon što je taj proizvođač vozila objavio bolju od očekivanja tromjesečnu dobit zahvaljujući snazi svog matičnog, sjevernoameričkog tržišta.

„Svih 10 sektora uključenih u S&P 500 indeks premašilo je svojim zaradama po dionici očekivanja analitičara“, ističe Jonathan Golub, strateg u investicijskom društvu RBC Capital Markets.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙