FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši ministar: Mandela je dobro

Autor: rtom
JOHANNESBURG, 2. studenog 2013. (Hina/AFP) - Nelson Mandela je dobro, rekao je u subotu, prije premijere filma snimljenog prema autobiografiji južnoafričkog borca protiv apartheida koji je u lipnju bio na rubu smrti, njegov nekadašnji zatvorski kolega i bivši ministar Tokyo Sexwale.

"Svi se pitate gdje je (...) Dobro je, izašao je iz bolnice, doma je i to je sve što mogu reći. No njegov je duh s nama", rekao je Sexwale na konferenciji za novinare dan prije premijere filma "Mandela, Long walk to freedom" (Mandela, dug put u slobodu) koji će se premijerno prikazati u nedjelju u Johannesburgu, a u južnoafričkim kinodvoranama od 28. studenoga.

"Madiba je o svome zdravstvenom stanju rekao 'Nisam bolestan, jednostavno sam star", rekao je Sexwale o 95-godišnjem prvom crnačkom predsjedniku Južne Afrike.

Film, koji će se nakon Južne Afrike od prosinca prikazivati i u Sjedinjenim Državama i Europi, zamišljen je kao povijesna freska i svjedočanstvo o životu Nelsona Mandele od njegova najranijeg djetinjstva do izbora za predsjednika 1994.

Mandela je od 8. lipnja do 1. rujna bio na bolničkom liječenju i na korak do smrti, no postupno se oporavio i sada živi u svome domu. Mandelina 52-godišnja kći Zindzi rekla je da je njezin otac jako emotivno reagirao na film prikazan mu u njegovu domu, no odbila je bilo što reći o njegovu zdravstvenu stanju.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙