FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedna osoba ubijena u pucnjavi u Los Angelesu

Autor: mtau
LOS ANGELES, 1. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Naoružani napadač otvorio je u petak u zračnoj luci u Los Angelesu (LAX) vatru iz jurišne puške, pri čemu je ubio jednu osobu, te ranio njih šest prije nego je i on ranjen i uhićen, kazale su vlasti.

Incident je izazvao kaos u zračnoj luci, koja je morala zaustaviti polijetanja zrakoplova i isprazniti terminal. Ulice oko aerodroma također su zatvorene.

"Osoba je došla na terminal 3 zračne luke, izvadila jurišnu pušku iz torbe i otvorila vatru na terminalu" te počela pucati po putnicima, kazao je Patrick Gannon, šef policije u zračnoj luci LAX na konferenciji za novinare.

Glasnogovornik Američke uprave za sigurnost prometa (TSA) na Twitteru je rekao da je žrtva napada agent TSA, te da je drugi zaposlenik TSA ranjen. "TSA potvrđuje da je jedan zaposlenik pogođen i ubijen, jedan je ranjen", glasi poruka na društvenoj mreži.

I iz bolnice u Los Angelesu potvrđeno je da je jedna osoba preminula, te da se radi o muškarcu u dobi od oko 40 godina.

Drugi izvori kazali su da je sedam ljudi ozlijeđeno, od kojih je šest zadržano u bolnici.

Predsjednik Barack Obama rekao je da je zabrinut zbog pucnjave u kojoj je poginula jedna osoba a ranjeno ih je najmanje šest.

"Zabrinut sam zbog toga, ali prepustit ću policiji da o tome izravnije govori", rekao je Obama novinarima u Bijeloj kući, nakon susreta s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙