FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: tržište dionica bez snage za daljnji rast

Autor: scvi
NEW YORK, 31. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom minusu, te ukazuju da je uzlet cijena dionica na Wall Streetu izgubio na snazi nakon posljednjeg priopćenja Feda.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 11 bodova, tehnološki Nasdaq 13 bodova, a S&P 500 2,5 boda.

Kao što se očekivalo, Fed jučer nije smanjio poticajne monetarne programe, kojima mjesečno kupuje 85 milijardi dolara državnih i hipotekarnih obveznica i na taj način potiče kreditiranje i rast gospodarstva.

U priopćenju, nakon dvodnevne sjednice, čelnici Feda ponovili su i da će ključna kamatna stopa ostati na nuli sve dok se stopa nezaposlenosti kreće iznad 6,5 posto i dok inflacija ne zaprijeti probojem iznad 2,5 posto.

No, to nije bilo dovoljno da bi podržalo nastavak rasta cijena dionica, koje su u uzlaznoj putanji već tjednima, jer je osvrt Feda na gospodarsku situaciju manje optimističan od prošloga.

Labava monetarna politika Feda doprinijela je rastu S&P 500 indeksa od početka godine za više od 23 posto. Taj ključni indeks već danima ruši povijesne rekorde.

Međutim, njegovo daljnje napredovanje zaustavljaju lošiji od očekivanja makroekonomski pokazatelji, kao i dosadašnja sezona objava poslovnih rezultata koja je pokazala da prihodi kompanija slabe. Mnogim analitičarima to je signal da pozovu na povlačenje iz dionica.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙