FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalekovod Grupa: neto dobit 6,4 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 31. listopada 2013. (Hina) - Dalekovod Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila poslovne prihode od 900,5 milijuna kuna te neto dobit od 6,4 milijuna kuna, dok je samo tvrtka Dalekovod d.d. u istom razdoblju ostvarila prihode od 628,5 milijuna kuna te neto gubitak od 15,3 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Kako se navodi, prvih devet mjeseci obilježili su pozitivni pomaci u poslovanju Društva i Grupe.

Neto dobit Grupe iznosi 6,4 milijuna kuna, što predstavlja povećanje u odnosu na isto razdoblje lani kada je ostvaren gubitak od 9,7 milijuna kuna, a Dalekovod d.d. je smanjio gubitak sa 44,4 milijuna kuna u devet mjeseci lani, na 15,3 milijuna kuna u istom ovogodišnjem razdoblju.

U izvješću se navodi i kako je Dalekovod postigao nagodbu s vjerovnicima u procesu predstečajne nagodbe na ročištu početkom travnja, a i restrukturiranje se provodi prema planu.

Po podacima iz izvješća, Dalekovod je u devet mjeseci ostvario ukupni prihod od 643,1 milijun kuna, što je smanjenje za 18,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ukupni su rashodi tvrtke smanjeni za 20,8 posto, na 658,1 milijuna kuna.

Konsolidirano izvješće pokazuje da su ukupni prihodi Grupe iznosili 927,6 kuna, što je 15,8 posto manje nego u istom razdoblju lani. Istodobno su ukupni rashodi pali za 16,6 posto, na 918,4 milijuna kuna.

U tvrtki ističu kako su u proteklom razdoblju uložili velike napore u dobivanje projekata na međunarodnim tržištima koji će se najvećim dijelom realizirati tijekom ove i idućih poslovnih godina.

Dalekovod izvodi projekte u Norveškoj, Ukrajini i Sloveniji, a sudjeluje i na nizu natječaja u zemlji i inozemstvu kako bi ugovorio nove radove i ostvario plan umjerenog rasta prihoda u idućim godinama, navode iz te tvrtke.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙