FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Član Predsjedništva HSP AS za BiH dao ostavku

Autor: zkre
MOSTAR, 30. listopada 2013. (Hina) - Član Predsjedništva HSP-a Ante Starčević zadužen za BiH Željko Koroman podnio je u srijedu ostavku na tu funkciju dodajući da je u pitanju definitivan razlaz s predsjednicom HSP AS Ružom Tomašić, čiji je odnos prema Hrvatima u BiH nazvao farizejskim, navodi se u dopisu dostavljenog u srijedu medijima u Mostaru.

Koroman, koji je čelnik Hrvatskog pravaškog bloka (HPB) u BiH, istaknuo je u priopćenju da odluku donosi zbog, kako je ocijenio, "pretvaranja HSP AS u najveći političku krivotvorinu u posljednih dvadesetak godina". Dodao je da prekida svaku političku komunikaciju s Ružom Tomašić i najužom skupinom oko nje.

Kao razloge za razlaz naveo je kako mu je navodno predsjednica Tomašić rekla da kao stranka nakon ulaska Hrvatske u EU moraju paziti da im ne prigovore miješanje u unutarnja pitanja BiH, zbog čega su ga prestali predstavljali kao člana Predsjedništva i koordinatora za BiH. S druge pak strane, dodao je Koroman, prije nekoliko dana je Tomašić, koja je i zastupnica u Europskom parlamentu, zatražila da EU zaštiti svoje građane u BiH, što je ocijenio "farizejskim potezom".

Naveo je i druge razloge za nezadovoljstvo radom u HSP-u AS nazivajući uže vodstvo "političkim švercerima". "

"Stoga, teška srca, ali čiste savijesti i s punom domoljubnom odgovornošću dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva i koordinatora HSP AS za BiH", naveo je u dopisu medijima Željko Koroman. Najavio je nastavak rada na okupljanju svih domoljuba u Hrvatskoj i BiH.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙