FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - I u utorak su među investicijskim fondovima dobitnici bili u velikoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 63 ili 80,77 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 14 ili 17,95 posto billježilo gubitke. Pritom je vrijednost jednog fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima dobitnici su ovaj puta bili u velikoj većini. Naime, 24 su fonda dobila, dok ih je 8 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,001 posto PBZ Equity fonda do 0,96 posto KD Nova Europa fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,02 posto Platinum Blue Chip fonda do 0,9 posto NETA US Algorithm fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova prevladavali su dobitnici. Naime, 11 je fondova bilježilo dobitke, dok su gubitnici bili tek OTP uravnoteženi fond (0,08 posto) i Agram Trust fond (0,13posto). Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,009 posto HI-balanced fonda do 0,63 posto Raiffeisen Prestige fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima uglavnom dobitnici. Naime, gubitak od 0,21 posto zabilježio je tek HPB Obveznički fond, dok je vriejdnost HI-conservative fonda ostala nepromijenjena. Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,03 posto Capital One fonda do 0,17 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima no, ovaj je puta bilo i gubitnika. Naime, gubitak od 0,0002 posto zabilježio je PBZ Dollar fond. Svi ostali kretali su se u rasponu dobitaka od 0,001 posto Erste Euro-Money fonda i Raiffeisen euroCash fonda do 0,019 posto HPB Euro Novčani fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙