FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka letjelica usmrtila dužnosnika Šebaba u Somaliji

Autor: bnov
MOGADIŠU, 29. listopada 2013. (Hina/AFP) - Visoki dužnosnik islamističke skupine Šebab Ibrahim Ali Adbi, poznat i kao Anta-Anta, opisivan kao jedan od glavnih organizatora samoubilačkih napada skupine, ubijen je u ponedjeljak u napadu američke bespilotne letjelice u Somaliji, izjavio je u utorak somalijski ministar unutarnjih poslova.

"Ta je osoba odigrala važnu ulogu u smrti nevinih civila i njezina će smrt omogućiti povratak mira", izjavio je ministar Abdikarin Husein Guled na Radiju Mogadišu ustvrdivši da su somalijske obavještajne službe pratile trag tog dužnosnika Šebaba već dugo.

Ministar nije iznio detalje o napadu ali neimenovani američki dužnosnik potvrdio je u ponedjeljak navečer u Washingtonu da je napad u ponedjeljak južno od Mogadišua izvela američka bespilotna letjelica.

Vozilo s nekoliko osoba uništila je u ponedjeljak raketa ispaljena iz bespilotne letjelice blizu Džiliba, približno 350 km južno od Mogadišua, rekli su svjedoci.

Nijedan šebabski dužnosnik nije bio dostupan u ponedjeljak za komentar udara i potvrdu smrti Anta-Ante. On je bio jedan od glavnih stručnjaka Šebaba za eksploziv.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙