FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malezija zabranila Keshin koncert zbog ćudoređa

Autor: bcav
LOS ANGELES, 28. listopada 2013. (BBC) - Malezijske vlasti zabranile su planirani koncert američke pop zvijezde Keshe, jer bi povrijedio kulturne i vjerske osjećaje stanovnika te većinski muslimanske zemlje, prenosi u ponedjeljak BBC.

Organizator Livescape navodi da je za tu odluku saznao samo dan prije koncerta koji se u subotu trebao održati u Kuala Lumpuru.

Pjevačica je prije te odlluke pristala izmijeniti tekstove pjesama i garderobu kako bi se uskladila s pravilima koja u toj zemlji vrijede za ljude iz industrije zabave.

Promotor tvrdi da je zbog zabrane koncerta izgubio 217.000 funti i poziva malezijsku vladu na "produktivan dijalog" kako bi se u budućnosti izbjegli slični incidenti.

Kesha je frustraciju izrazila na svom Twitter profilu. "Da stvari budu jasne, nisam otkazala koncert, nego mi je nastup zabranjen. Kada sam rekla da ću svejedno nastupati, zaprijetili su mi zatvorom", kaže američka pjevačica.

Malezija ima stroga pravila za pjevačice koje moraju biti pokrivene od grudi do koljena.

Beyonce je 2007. otkazala koncert u Maleziji, nekoliko tjedana pošto je Gwen Stefani nevoljko pristala na pravila odjevanja nakon prosvjeda da bi njezini oskudni kostimi iskvarili malezijsku mladež.

Godine 2006. cenzurirane su i The Pussycat Dolls, a lokalni promotor kažnjen jer im je dopustio da izvedu "seksualno sugestivnu" koreografiju.

Malezijske vlasti prošloga su mjeseca zabranile koncert američkog metal benda Lamb of God ocijenivši njihove pjesme bogohulnim.

(Hina) xbcav ybcav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙