FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat kritizira odluku SAD-a o smanjenju pomoći

Autor: vkla
KAIRO, 10. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Egipat je u četvrtak osudio odluku SAD-a o obustavi dijela vojne i gospodarske pomoći vladi koju je instalirala vojska, izvješćuje Reuters i podsjeća da je odluka američke administracije uslijedila nakon krvavog obračuna vojske s Muslimanskim bratstvom.

"Odluka je pogrešna. Egipat neće popustiti pod američkim pritiskom i zemlja nastavlja svoj put prema demokraciji kako je zacrtano u smjernicama", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Badr Abdelatty.

Odluka SAD-a znači obustavu isporuka tenkova i borbenih zrakoplova, dok se nastavlja financiranje protuterorističkih aktivnosti.

Egipatska vojska je u srpnju svrgnula predsjednika Mohameda Mursija, uspostavila prijelaznu vladu i predstavila političke "smjernice" koje bi trebale rezultirati poštenim izborima.

Muslimansko bratstvo odbija surađivati s vojskom koja je, kako ističu, izvela vojni udar i ugrozila demokratske uspjehe stečene nakon narodnog ustanka i svrgavanja autokratskog predsjednika Hosnija Mubaraka 2011.

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙