FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: spuc
ZAGREB, 23. listopada 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Redatelj ambicioznog znanstveno-fantastičnog antologijskog filma "Atlas oblaka" Tom Tykwer adaptirat će najprodavanije kriminalističke romane njemačkog autora Volkera Kutschera o detektivu Gereonu Rathu u TV seriju od 12 nastavaka, a na malim ekranima prikazivat će se pod nazivom "Babylon Berlin". Knjige prate podvige hrabrog detektiva Gereona Ratha u Berlinu 1920., a Tykwer će na adaptaciji raditi zajedno s njemačkim producentom Stefanom Arndtom i redateljima Achimmom von Borriesom i Hendrikom Handloegtenom. Serija će ići na njemačkom jeziku, a nakana joj je proširiti se i na međunarodno tržište, navodi časopis Paste na internetskim stranicama. Četiri romana, koliko ih je do sada objavljeno, pokrivaju razdoblje kasnih 20-ih i ranih 30-ih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj, neposredno prije dolaska Adolfa Hitlera i nacista na vlast. Policijski detektiv Gereon Rath premješten je u Berlin i radi na rješavanju zločina u turbulentnom glavnom gradu Njemačke, u epicentru političkih i društvenih promjena tih godina. Još je uvijek nejasno hoće li materijal iz te četiri knjige biti iscrpljen unutar tih 12 epizoda, no Arndt tvrdi kako novele pružaju dovoljno materijala za nekoliko sezona. Seriju će producirati Tykwerova producentska tvrtka X Filme.

ZAGREB - Bivši pjevač grupe Led Zeppelin Robert Plant otkrio je da je pronašao neobjavljene snimke te grupe koje bi mogle ugledati svjetlo dana 2014., a na snimkama se u ulozi vokala pojavljuje i basist John Paul Jones. U intervjuu za BBC 6 Music Plant je rekao da je poslušao snimke s gitaristom Jimmyjem Pageom te da će se najvjerojatnije naći na remasteriranoj diskografiji benda, na kojoj trenutno radi. Plant namjerava uvrstiti snimke kao bonus pjesme na reizdanjima koja su najavljena za iduću godinu. Ta ideja nije oduševila Johna Paula Jonesa koji pokušava sve da se te snimke ne nađu na policama fanova. Govoreći o John Paul Jonesovoj reakciji na snimke, Plant se našalio kako ga Jones pokušava podmititi da ne objave pjesme na kojima je on vokal, prenosi časopis Rolling Stone na svojim internetskim stranicama. "Kako sada stvari stoje, morat će mi dati dva automobila i staklenik za biljke da ih ne stavim na album. Johne, koliko god da si daleko stigao u pisanju te tvoje opere, jedva čekaš da se čuješ kako pjevaš", našalio se Plant na Jonesov račun koji trenutno sa Robynom Hitchcockom i norveškom grupom Supersilent radi na opernoj adaptaciji drame "Sablasna sonata" (The Ghost Sonata) švedskog pisca Augusta Strindberga.

ZAGREB - Knjiga za djecu bivšeg člana britanske grupe Beatles Paula McCartneyja "Visoko u oblacima" (High in the Clouds) adaptirat će se kao 3D animirani film koji bi se na velikim ekranima trebao pojaviti 2015. godine. "Visoko u oblacima" knjiga je o avanturama vjeverice Wirral koja ostaje siroče nakon nesreće u kojoj je buldožer srušio njezino stablo. Vjeverica odlazi u svijet u potrazi za Animaliom - otokom na kojem sve životinje mogu živjeti prijateljski i u miru, daleko od opasnosti koju predstavljaju druge zle zvijeri. Knjigu koja je objavljena 2005., McCartney je napisao zajedno s animatorom Geoffom Dunbarom i s dječjim piscem Philipom Ardaghom. McCartney planira napisati mnoštvo originalnih pjesama za filmsku adaptaciju svoje knjige, što naziva "projektom iz strasti", navodi časopis Paste na svojim internetskim stranicama. Redatelj crtanog filma "Mulan" Tony Bancroft režirat će ovaj animirani film dok će scenarij napisati Josh Klausner koji je napisao scenarij i za Shreka "Uvijek i zauvijek". McCartney je rad s, kako je istaknuo, kreativnim talentima u produkcijskoj kući te Klausnerom i Bancroftom, opisao kao "mogućnost da stvore topao, zabavan animirani film koji će imati odjek kod publike diljem svijeta". Iza adaptracije stoji produkcijska kuća RGH Entertainment, a izvršni producenti su Randa Ayoub i David Corbett.

PARIZ - Za jednu od najslavnijih francuskih glumica Catherine Deneuve, koja je danas navršila 70 godina života, zanimljive filmske uloge i dalje nisu rijetkost. Tako se pridružila filmskim zvijezdama koje unatoč visokoj životnoj dobi vladaju filmskim ekranima poput Judy Dench ((78), Helen Mirren (68) i Meryl Streep (64). U vrijeme kada mnoge glumice s tek navršenih 40 godina života imaju teškoća pronaći uloge potražnja za filmskim ikonama poput Deneuve snažna je prije svega zbog rastućeg udjela njezinih obožavatelja, danas starijih od 50 godina, u kino publici. Deneuve, često opisivana kao ledena kraljica francuske kinematografije snimila je više od 100 filmova i osvojila francusku filmsku nagradu Cesar. Slavu je stekla ulogama ledenih ljepotica u djelima velikih redatelja kao što su "Belle de jour" Luisa Bunuela snimljen 1967. i "Repulsion" Romana Polanskog snimljen 1965. Cesara je osvojila za ulogu u filmu "Le Dernier Metro" (1980). Glumica je bila poznata i po vezama sa slavnim osobama iz filmskog svijeta. Iz veze sa 16 godina starijim redateljem Rogerom Vadimom Deneuve je u dobi od 19 godina rodila sina Christiana Vadima a u vezi s glumcem Marcellom Mastroiannijem desetak godina kasnije i kći Chiaru Mastroianni. U intervjuima je često govorila o pitanju starenja. "Ne želim biti starija nego što jesam no ne želim ni pružati otpor stvarnosti", kazala je u jednom od intervjua tijekom 1990-ih. Nedavno je na berlinskom filmskom festivalu upozorila da starenje "nije jednostavno za ženu a kamoli za glumicu no ne smije postati opsesija". Više od 50 godina nakon što je postala slavna Deneuve se ove godine okušala u ulozi ostarjele bivše ljepotice u filmu "Elle s'en va".

KANSAS CITY - Natjecatelj na maratonu koji se održao proteklog vikenda u Kansas Cityiju ispleo je najdulji šal tijekom trčanja i tako oborio rekord, prenosi Kansas City Star. Profesor grafičkog dizajna David Babcock s University of Central Missouri tijekom gradskog maratona srušio je Guinnessov svjetski rekord s najduljim šalom ispletenim tijekom trčanja maratona. Taj je rekord do sada držala Susie Hewer koja je 2008. tijekom maratona Flora London isplela šal dugačak dva metra. Babcockov višebojni šal dugačak je nešto manje od četiri metra. Babcock (41) je koristio igle veličine 15, a istrčao je maraton za 5 sati, 48 minuta i 27 sekundi.

LOS ANGELES - Dobitnik Grammyija R&B pjevač CeeLo Green odbio je u ponedjeljak priznati krivnju po optužbi za podmetanje ecstasyija jednoj ženi dok su bili zajedno na večeri, objavio je ured orkužnog tužitelja. Greena (39), čije je pravo ime Thomas DeCarlo Callaway, optužilo je losangelesko okružno tužiteljstvo za davanje tvari čiji se promet kontrolira. Ukoliko bude osuđen mogao bi dobiti kaznu do četiri godina zatvora. Pjevač je, prema optužnici, podmetnuo ecstasy 33-ogodišnjoj ženi dok su bili na večeri u Los Angelesu u srpnju 2012. Green i žena otišli su u njezinu hotelsku sobu a ona ga je nakon toga tužila za seksualni napad. Tužitelji smatraju da nema dokaza za optužnicu za silovanje osobe koja je intoksicirana. Greenova odvjetnica Blair Berk kazala je kako dokazi ne podupiru te "lažne i neutemeljene optužbe" stare više do godinu dana. Green je do sada osvojio pet Grammyija uključujući i onaj za solo pjevača.

LOS ANGELES - Pop pjevačica Kelly Clarkson, prva pobjednica natjecanja "Američki idol", udala se tijekom proteklog vikenda za glazbenog menadžera Brandona Blackstocka u Tennesseeiju. Dobitnica tri Grammy nagrade objavila je vijest i sliku u twitter poruci. "Službeno sam gđa Blackstock:) Jučer smo se vjenčali na Blackberry farmi u Tennesseeiju, najljepšem mogućem mjestu", napisala je 31-ogodišnja pjevačica. Blackstock je posinak country pjevačice Rebe McEntire. Clarkson je pobijedila na Američkom idolu 2002. Do sada je osvojila tri Grammyija uključujući za najbolji pop album.

(Hina) xps yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙