FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučić otkazao posjet Kosovu zbog uvjetovanja Prištine

Autor: vili
BEOGRAD, 22. listopada 2013. (Hina) - Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić otkazao je u utorak posjet Kosovu nakon što kosovske vlasti nisu omogućile da s njim dođe i ministar bez portfelja Aleksandar Vulin, priopćeno je u Beogradu.

Vučić je otkazao posjet Gračanici i Leposaviću planiran za srijedu jer zbog uvjetovanja Prištine nije omogućeno da s njim putuje i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

Kako je priopćio vladin ured za Kosovo, Vučić “nije želio prihvatiti uvjetovanje Prištine”.

“Hoću da se obratim svom narodu glasno i jasno, i hoću da sa mnom ide ministar zadužen za Kosovo i Metohiju. Ne prihvćam uvjetovanje tog tipa”, rekao je Vučić.

Kako se navodi u priopćenju, Vučić očekuje da će do kraja izborne kampanje za lokalne kosovske izbore 3. studenog moći posjetiti Kosovo s Vulinom ili bilo s kojim drugim dužnosnikom Srbije.

Lista Građanska inicijativa “Srpska”, koju podupire vlada u Beogradu, priopćila je da su kosovske vlasti “pokazale dvoličnost” sprječavajući Vulina da zajedno s Vučićem posjeti Gračanicu i Leposavić.

Na početku listopada vlasti u Prištini nisu dozvolile ni premijeru Srbije Ivici Dačiću da posjeti Štrpce i nazoči početku kampanje za lokalne izbore, zbog čega je Dačić zaprijetio prekidom dijaloga s Prištinom. Prijepor je riješen dogovorom u Bruxellesu na koji je srbijanskog i kosovskog premiera pozvala šefica eurodiplomacije Catherine Ashton. Dačić je potom putovao u manastir Gračanicu, u središnjem Kosovu, a Priština je njegov posjet nazvala vjerskim i ocijenila kako Dačićev dolazak ima “religiozni karakter”.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙