FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS protiv monetizacije autocesta i privatizacije državnih tvrtki

Autor: ivuc
OSIJEK, 21. listopada 2013.(Hina) - Predsjednik HSS-a Branko Hrg izjavio je danas u Osijeku kako se stranka protivi donošenju zakona o strateškim investicijama, monetizaciji autocesta i privatizaciji državnih poduzeća, jer to dugoročno neće donijeti ništa dobro za građane, niti će pospješiti gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinare Hrg je rekao kako je zakon o strateškim investicijama "totalno promašen, ne nudi ništa novo i ne mogućava ravnomjerni razvoj Hrvatske".

Ocijenio je kako bi najprij morali odrediti što u kojem području Hrvatske želimo strateški razvijati, pa tek onda donositi takav zakon, koji bi mogao potaknuti gospodarstvo.

Hrg smatra kako se iz plana monetizacije auto-cesta može iščitati da ćemo, na određeno vrijeme, prodati autoceste, i za to dobiti tri milijarde kuna za punjenje rupa u proračunu i javnu potrošnju, a ne za ulaganja u gospodarstvo.

Pitanje je što će biti s ljudima koji rade u tome sustavu, jer sigurno je da će koncesionar uvesti vinjete, otpustiti djelatnike, koji će opet pasti na teret države, upozorio je Hrg.

Govoreći o planu privatizacije državnih poduzeća Hrg je zapitao zbog čega treba prodati Croatia osiguranje, koje posluje pozitivno i može donositi prihode državnom proračunu. Ocijenio je kako bi Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB) bila potrebna dokapitalizacija da bi mogla bolje poslovati i biti konkuretna na tržištu.

Dodao je kako se HSS protivi monetizaciji i privatizaciji jer smatra da će novac ostvaren time, "biti jednokratno potrošen za dnevno političke potrebe, a naći ćemo se u još većem problemu, jer više nećemo imati što za prodati".

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙