FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napolitano upozorio da se previše ne mijenja proračun za 2014.

Autor: akoz
RIM, 18. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano upozorio je u petak političke stranke da ne mijenjaju vladin proračun za 2014. na načine koji bi ugrozili obveze Italija spram Europske unije u javnim financijama.

"Ispravno je staviti veći naglasak na rast, u Italiji i Europi, no nije ispravno zamišljati da više ne postoji problem konsolidacije javnih financija", rekao je Napolitano putem video veze okupljenima na konferenciji o industriji u Napulju.

Proračun, predstavljen Europskoj komisiji u utorak, dočekan je kritikama na cijeloj političke sceni a stranke su obećale napraviti velike promjene tijekom usvajanja prijedloga u parlamenta.

Vladajuće stranke prigovaraju raznim aspektima prijedloga no zajednički im je prigovor da je obećano porezno rasterećenje plaća preskromno i da Letta nije imao dovojno političke hrabrosti poduzeti odlučnije korake.

"Moramo biti oprezni s rječju hrabrost... Moramo paziti da se olaka hrabrost ne pretvori u neodgovornu hrabrost", rekao je 88-godišnji predsjednik.

Napolitano je dodao da je Italija ove godine skinuta s EU-ove crne liste zemalja s fiskalnim deficitom iznad tri posto BDP-a i da je važno ostati izvan skupine proračunskih prijestupnika.

Proračun, kojega parlament treba usvojiti do kraja godine, cilja deficit smanjiti s ovogodišnjih ciljanih 3 na 2,5 posto.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙