FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezadovoljstvo proračunom prijeti Lettinoj vladi

Autor: bcav
RIM, 17. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Reakcija nezadovoljstva na prijedlog talijanskog proračuna za 2014. mogla bi biti nova prijetnja stabilnosti vlade premijera Enrica Lette, samo nekoliko tjedana nakon što je premijer preživio pokušaj Silvija Berlusconija da ga svrgne s vlasti.

Prijedlog proračuna objavljen u četvrtak našao se na meti radnika, sindikata i većine talijanskih medija, kao i visokih dužnosnika vladajuće Lettine koalicije lijevog centra koji su se doslovce odrekli prijedloga.

Lettu najviše zabrinjava nezadovoljstvo unutar vladajućih stranaka koje povećava rizik od potpune izmjene proračuna kroz parlamentarnu proceduru, što pak znači da bi na pomolu mogla biti nova politička kriza.

"Polovina PDL-a ponovno pokušava srušiti vladu" bila je naslovnica lista L'Unita koji podupire Lettu. PDL je kratica za stranku Narod slobode bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Proračun, koji parlament mora usvojiti do kraja godine, vjerojatno će postati povod za nove prosvjede protiv nepopularne vlade sastavljene od Lettine Demokratske stranke i njezinih tradicionalnih suparnika među kojima i PDL-a.

"Ovaj proraču nije ono što narod treba", rekao je čelnik PDL-a u donjem domu parlamenta Renato Brunetta najavivši kako će se njegova stranka pobrinuti da dijelovi proračuna, poput poreza na visoke mirovine, ne prođu u parlamentu.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙